Elektronisk valg hitter

Knap 4000 ældre har stemt elektronisk til ældrerådsvalget i Aarhus. Det går over alt forventning med den nye stemmemetode, siger kommunen.

Knap 4000 ældre har stemt elektronisk til ældrerådsvalget i Aarhus. Det går over alt forventning med den nye stemmemetode, siger kommunen. (© DR)

Elektronisk valg til ældrerådet hitter i Aarhus.

Knap 4000 ældre har allerede stemt over internettet, og kommunens mål om at nå 5000 elektroniske stemmer ligger lige for foden.

- Det tog under fem minutter, så var den sag klaret.

Sådan siger 81-årige Bent Johnsen fra Beder.

- Det er vel nogenlunde samme tid, som jeg ville bruge, hvis jeg skulle udfylde det skriftligt, og så sparer jeg turen til postkassen også, siger Bent Johnsen.

Også 74-årige Max Balle fra Viby har stemt på sin kandidat med et par museklik.

- Man skal bruge den teknologi, som vi nu har og som kommer. Det kan jo ikke hjælpe, at man siger, at jeg er for gammel, og jeg kan ikke finde ud af det. Så går samfundet helt i stå.

Stor succes

For første gang er det nu muligt at stemme til ældrerådsvalget elektronisk. Og mange flere ældre end Bent Johnsen fra Beder og Max Balle fra Viby har stemt foran computeren. Karen Meisner Christensen er konsulent i valgsekretariatet i Aarhus Kommune, og hun er glad for den store interesse, mange borgere har vist for den nye måde at stemme på.

- Det går over alt forventning. Der er flere, der har spurgt os, hvordan det kan være, at vi af alle valg vælger at bruge ældrerådsvalget til at lave ny teknologi og have forventning om, at ældre mennesker kan stemme elektronisk. Selvfølgelig kan de det. Det her valg viser også bare, at det går rigtig godt, og at mange af de ældre, der er i Aarhus Kommune over 60 år har rigtig meget lyst til det her.

Der er i alt 60.000 ældre, der kan stemme i Aarhus. 12.000 har indtil videre brevstemt, og knap 4000 har stemt elektronisk. Stemmeprocenten var ved sidste valg på 33 procent i Aarhus.

Fristen for at stemme til Ældrerådsvalget i Aarhus Kommune er den 25. oktober.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.