Elever angriber skolers it-netværk

Skoleelever bør undervises i it-dannelse, så de ved, hvad der er god og dårlig adfærd, lyder det fra en kommunal it-chef.

Det bliver mere almindeligt, at skoleelever angriber it-netværket på deres skole.

Derfor bør eleverne undervises i it-dannelse, lyder det fra it-chef i Favrskov Kommune og formand for foreningen af kommunale it-chefer, Henrik Brix, som version2.dk har talt med.

- Vi ser en klar tendens til, at eleverne bliver bedre og bedre, men også at det er blevet nemmere at lave disse it-angreb. Der er kommet flere værktøjer til, så det er en stigende udfordring, vi står over for, og det har vi gjort igennem de senere år, forklarer Henrik Brix.

Hedensted har oplevet to elevangreb

Hedensted kommune har inden for kort tid oplevet to elevangreb på skole-netværk, og Henrik Brix frygter, at eleverne ikke er klar over konsekvenserne.

Der er tale om en form for hacking, som er strafbar, og der er eksempler på elever, der er blevet politianmeldt.

Men it-chefen mener ikke, det kan betale sig at investere i store forkromede it-sikkerhedspakker.

De unge skal vide, det ikke er i orden

- Så skal man være klar over, man starter noget, som minder om et våbenkapløb, for der findes andre hackerværktøjer, som alligevel kan angribe netværket, siger Henrik Brix.

Han mener, oplysning er vejen at gå, så de unge får at vide, at det ikke er i orden at angribe skolens netværk.

En ide kan være en form for digitaldannelse, så eleverne får viden om,  hvad der er god og dårlig adfærd, og ikke mindst hvad der er lovligt og ikke lovligt.