Elever lavede "dødsliste" - nu er sidste skoledagsaktiviteter aflyst

Elever på Strandskolen i Risskov havde udset sig ofre for barberskum og vand. Ledelsen svarede igen med at droppe fodboldkamp og revy.

Der er ikke blevet fejret meget sidste skoledag på Strandskolen i Risskov i dag. Derfor er arkivbilledet her fra en anden skole. Foto: Morten Dueholm/ Scanpix (Foto: Morten Dueholm © Scanpix)

Elever på Strandskolen i Risskov er ikke med til sidste skoledag på deres skole, i protest over at ledelsen har aflyst dele af dagen.

Ledelsen afviser over for Aarhus Stiftstidende, at dagen er aflyst, men medgiver at der er skåret i programmet, så den årlige revy og fodboldkamp mellem elever og lærere er droppet.

Det sker som konsekvens af voldsomt sprogbrug, provokerende adfærd og truende toner på en såkaldt "dødsliste", som skolens elever havde lavet.

De, der fremgik af listen, var udset til at blive oversprøjtet med barberskum og vand, fortæller den konstituerede skoleleder på Strandskolen Jesper Kousholt til DR Østjylland.

- Det er nedladende kommentarer i forhold til seksualitet eller hudfarve – altså noget racismelignende, siger han.

Det var både elever og i et tilfælde forældre til elever på skolen, der var nævnt på listen. Samtidig var skolens nytiltrådte viceskoleleder på listen.

- Jeg har som skoleleder ansvaret for elevernes trivsel samlet set. Jeg kan ikke acceptere, at elever på skolen, ansatte eller forældre skal udsættes for mobning eller nedsættende bemærkninger, siger Jesper Kousholt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk