Engelsk havvindmøllepark kan skabe danske arbejdspladser

DJURS Wind Power har indgået et samarbejde med det engelske handelskammer

13.000 havvindmøller skal opstilles i Nordsøen. Det kan skabe arbejdspladser på Djursland (arkivfoto). (Foto: Helge Røjle © DR)

En stor vindmøllepark i havet ud for England kan skabe arbejdspladser herhjemme.

Vindmølle-netværket DJURS Wind Power har indgået et samarbejde med det engelske handelskammer, British Chamber of Commerce, og det vil give nye ordrer til medlemsvirksomhederne, mener netværkets formand Bo Allermann.

- Det er der slet ingen tvivl om. Om det er fastholdelse af arbejdspladser eller nye arbejdspladser, er svært at sige, men arbejdspladser vil det give, siger han.

DJURS Wind Power består af 32 virksomheder med i alt 1.200 ansatte. Netværket blev stiftet, da Danmarks største havvindmøllepark blev rejst ved Anholt.

Den engelske havvindmøllepark bliver mere end 32 gange stå stor som den ved Anholt. Alligevel mener Bo Allermann, at virksomhederne fra Djursland har den rette erfaring til projektet.

- Vi er first-movere på området derovre, set med danske øjne, siger han.

På Djursland tror man på, at det engelske samarbejde blot er første skridt. Flere lande kan nemlig vise sig at ville samarbejde med det danske netværk.

- Sverige har vi et interessefelt med lige i, og USA kigger også hertil, og vi har faktisk også haft møder med folk fra Kina. Så verden er inden for rækkevidde, lyder det fra Bo Allermann.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.