Fængslede spillefugle får hjælp til at slippe af med spilletrangen

De mange ludomaner i danske fængsler bliver nu tilbudt behandling.

Ifølge udenlandske undersøgelser er mellem 10 og 30 procent af de indsatte i fængslerne ludomaner.

Indsatte ludomaner får nu hjælp til at komme af med deres afhængighed.

Forskningsklinikken For Ludomani på Aarhus Universitetshospital og Kriminalforsorgen har fået en million kroner af Sundhedsministeriet til at undersøge og hjælpe indsatte med ludomani.

En stor del af de indsatte i fængslerne er højst sandsynligt ludomaner, vurderer leder af Forskningsklinikken Jakob Linnet.

Han henviser til udenlandske undersøgelser, som viser, at mellem 10 og helt op til 30 procent af de indsatte er ludomaner.

- Det kan der være mange grunde til. Der er en del personer, der begår økonomisk kriminalitet for at finansiere deres ludomani og så kommer i fængsel, og nogle af de, der har ludomani fortsætter så med at spille i fængslet, siger han.

- Vi vil nu undersøge, hvordan det står til i danske fængsler og tilbyde behandling til dem, der har brug for det, siger han.

Ifølge chefkonsulent i Direktoratet for Kriminalforsorgen Niels Løppenthin oplever fængselspersonalet også, at folk begynder at spille i fængslet.

- Helt uskyldige brætspil bliver pludseligt til spil, der handler om mange, mange tusinde kroner, siger han.

Det er svært for fanger at komme i behandling. Der er nemlig ikke noget behandlingstilbud til ludomaner i selve fængslet.

Men det er meget vigtigt, at fanger med ludomani bliver behandlet, inden de kommer ud af fængslet, mener Jakob Linnet.

- Ellers er det endnu sværere for dem at blive integreret i samfundet igen og få en normal tilværelse.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.