Færre anholdelser ved fodboldkampe

Dialogbetjente til at håndtere store folkemængder er opfundet hos Østjyllands Politi og bruges med held over hele landet nu.

Mere ro under og efter fodboldkampe (Foto: DR © DR Sporten)

Der er blevet langt mere fredeligt i Aarhus og Randers på de dage, hvor de lokale fodboldhelte tørner sammen med andre hold.

Det skyldes, at Østjyllands Politi siden 2008 har arbejdet med såkaldte dialogbetjente.  Med så stor succes, at metoden fra 2012 er blevet brugt overalt i landet.

Resultaterne her i Østjylland er til at få øje på, siger politiinspektør Morten Anker Jensen ved Østjyllands Politi.

Langt færre anholdelser

-Et slag på tasken er, at vi har reduceret antallet af anholdelser fra halvtreds til cirka femten om året, så det er da en væsentlig reduktion, siger Morten Anker Jensen.

Det er ikke kun ved risikofodboldkampe, som når Brøndby er på besøg hos AGF,  at der bruges dialogbetjente til at sørge for ro og orden. De bruges også til en stor del af de demonstrationer, koncerter og byfester i Østjylland, hvor der er mange mennesker samlet.

Spotter ballademagere

-Vores dialogbetjente er rigtig gode til at spotte ballademagerne og særligt uddannede til at håndtere mange mennesker på samme tid,  også kaldet ’Crowd control’, noget vi har lært via et samarbejde med Aarhus Universitet, siger Morten Anker Jensen.

Kunsten er blandt andet at adskille ballademagerne, så de ikke kommer til at dominere.

 

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk