Familiemedlem til ulvedrabsmand er ny formand for anti-ulveforening: Stifter går i protest

En af stifterne af Ulvefrit Danmark melder sig omgående ud af foreningen i protest mod foreningens nye formand. 

Drabet på en ulv ved Ulfborg skaber nu rystelser i foreningen Ulvefrit Danmark. Et familiemedlem til manden, der netop er dømt for at skyde ulven, er blevet valgt som foreningens formand. Og det får en af stifterne til at forlade Ulvefrit Danmark. (Foto: (Foto: Ulla Pipaluk Zobbe og Lars Lorentsen © DR Nyheder))

En af stifterne af Ulvefrit Danmark melder sig omgående ud af foreningen i protest mod foreningens nye formand.

Lis Rytter fra Aarhus er også bestyrelsesmedlem i Ulvefrit Danmark, men mener, at valget af den nye formand vil forbinde foreningen med selvtægt og ulvedrab. Den nye formand er nemlig i familie med den mand, der i sidste uge blev dømt for at skyde en ulv nær Ulfborg i Vestjylland.

Den nye formand er Steffen Troldtoft, der blev valgt i sidste uge på en ekstraordinær generalforsamling i Ulvefrit Danmark.

- Jeg mener simpelthen ikke, at vi kan have ham som formand samtidigt med, at vi siger, at vi er imod selvtægt, siger Lis Rytter.

"Forbindes med ulvedrab"

Steffen Troldtoft bor på en ejendom tæt på de marker, hvor en ulv blev skudt og dræbt 16.april. Den nye formand er også i familie med den mand, der i sidste uge blev dømt for at have skudt ulven.

Steffen Troldtoft har ikke været tiltalt i sagen, men det er ikke nok for Lis Rytter.

- Jeg mener, at i offentligheden bliver han sat i forbindelse med det ulvedrab. Og der kan jeg så ikke være med længere, siger hun.

Ulvefrit Danmark har fra starten været modstandere af at lade den fredede ulv få plads i den danske natur, men foreningen har hele tiden været modstandere af selvtægt, understreger stifter Lis Rytter.

- Vi vil arbejde på at få ændret loven, så ulven ikke er fredet længere. Det er jo ikke sådan, at alle og enhver skal rende og plaffe ulve ned i tide og utide.

Steffen Troldtoft bekræfter, at Lis Rytter har meldt sig ud.

- Det står hende frit for at forlade foreningen, og vi har haft nogle uoverensstemmelser, om hvordan foreningen skal drives, siger Steffen Troldtoft.

Afviser selvtægt

Steffen Troldtoft understreger, at foreningen Ulvefrit Danmark ikke går ind for selvtægt.

- Jeg kender ikke nogen, der går ind for selvtægt, og jeg kender heller ikke nogen, der har begået selvtægt, siger han.

Steffen Troldtoft afviser, at hans relation til manden, der er dømt for at dræbe ulven, skulle skygge for foreningens arbejde.

- Vi kommenterer som forening ikke på sagen. Vi ønsker ikke at påvirke sagen, hverken den ene eller den anden vej, for den har ikke noget med os at gøre. Vi arbejder på at få gjort det lovligt at skyde ulv i Danmark, siger han.

Efter det omtalte ulvedrab valgte Steffen Troldtoft at trække sig som byråds- og folketingskandidat for Liberal Alliance.

Facebook
Twitter