Familier får hjælp til at flytte fra ghetto for at undslippe kriminalitet

Familier, hvor børnene er kriminelle eller kriminalitetstruede, får hjælp fra Aarhus Kommune til at flytte fra de udsatte boligområder i Aarhus Vest.

Projekt "En ny start" i Aarhus vil hjælpe ti familier med kriminelle børn til at flytte væk fra de belastede områder i Aarhus Vest for at få de unge til at ændre livsstil.

Nogle gange kan det hjælpe at flytte fra problemerne.

Det er i hvert fald håbet for en familie fra Gellerupparken, der som den første i Aarhus har fået hjælp til at flytte for at starte på en frisk.

Familiens 15-årige dreng er kriminel, og nu har kommunen hjulpet med at finde et rækkehus i Vejlby godt otte kilometer fra Gellerupparken.

Flere familier vil flytte

Da familien boede i Gellerupparken, var det svært at styre drengen og holde ham fra dårligt selskab. Den 15-årige blev ofte ude i byen til midnat, men efter at familien er flyttet kommer han hjem allerede ved 21-tiden, fortæller hans far.

Familien er den første, som projektet "En Ny Start" skal hjælpe de kommende to år.

Målet er at hjælpe mindst ti familier i Gellerupparken eller Bispehaven i Aarhus Vest, og kun familier med børn og unge, der er kriminelle eller er i fare for at blive det, er kvalificerede.

Det siger projektleder Christina Lehtinen, der tror, at det hjælper at flytte.

Positive reaktioner

Reaktionerne fra den første familie i projektet er i hvert fald positive.

- Det er bare noget helt nyt, og det er først og fremmest ikke Brabrand. Herude gør vi noget helt andet. Her snakker vi dansk og vi samler skrald op. Der er en verden til forskel, forklarer hun om konsekvenserne af familiens nye adresse i Vejlby.

Spørgsmålet er så, om det nytter at flytte, eller om nissen flytter med.

Skolegang og fritidsinteresser spiller også ind

Derfor vil Christina Lehtinen måle effekten af flytningen.

- Vi kigger på forskellige parametre. Først og fremmest i forhold til kriminalitet, hvor vi selvfølgelig ser på, om der er nye sigtelser og afhøringer. Vi kigger også på skolegangen og fritidsinteresser, siger hun.

Yderligere tre familier er på vej ind i projektet, så de kan flytte.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk