Fire drenge sigtes for forsøg på manddrab: Kastede brændende benzin på 16-årig dreng

De fem drenge er i alderen 15 til 16 år og kender hinanden fra Mølleskolen i Ry i Midtjylland.

Det er ikke politiets opfattelse, at drengenes forskellige etnicitet har at gøre med den konflikt, der angiveligt fik de fire til at kaste en såkaldt molotovcocktail på deres skolekammerat (arkivfoto). (Foto: © Kim Haugaard, Scanpix)

Fire drenge sigtes for forsøg på manddrab efter at have kastet en flaske brændende benzin efter en 16-årig dreng af afghansk afstamning, som de går i skole med.

Vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi fortæller, at offeret ikke er i livsfare.

-Han er stadigvæk i kritisk tilstand, men han er heldigvis uden for livsfare, siger han.

De fem drenge er i alderen 15 til 16 år og kender hinanden fra Mølleskolen i Ry, men skolen vil ikke udtale sig om deres indbyrdes forhold.

De fire anholdte drenge er alle etniske danskere, men det er ikke politiets opfattelse, at drengenes forskellige etnicitet har at gøre med den konflikt, der angiveligt fik de fire til at kaste en såkaldt molotovcocktail på deres skolekammerat.

- Ud fra de foreløbige forklaringer, vi har fået, er der slet ikke noget, der tyder på, at vi skal i den retning i opklaringen af sagen. Det kunne lige så godt være sket mellem etnisk danske drenge, siger Lars Peter Madsen.

SSP-konsulent i Ry Benny Husted er overrasket over at høre om overfaldet.

Den unge mand har boet i Danmark i mange år, og Benny Husted har aldrig set noget optræk til racistiske overfald i byen.

- Det her har ingen kunnet forudse, siger han.