Flere års kamp kulminerer: Nu går kystsikringen af Anholt i gang

- Folk på hele øen er glade og stolte, fortæller Anholts beboerforenings formand.

Her ses den vej, som stormen Urd tog en bid af.

Nu begynder arbejdet med at sikre Anholt mod vinterhalvårets uvejr.

I flere år har ø-boerne oplevet øens hovedvej blive spist af havet, når uvejret raser, men mandag morgen ankommer et hold entreprenører på øen for at bygge et nyt kystsikringsanlæg.

For øens lokalbefolkning er det kulminationen på flere års kamp for at få støtte til at kystsikre øen, og de har selv samlet over en million kroner ind til projektet, der skal fremtidssikre øen i en tid med mere ekstremt vejr.

Det fortæller Liselotte Arents Sørensen, der er formand for Anholt Beboerforening.

- Folk på hele øen er jo glade og stolte og meget begejstrede for, at det er lykkedes at komme igennem med denne her sag, lyder det fra hende.

Det er virksomheden Zøllner, der skal bygge anlægget, og første skridt er at anlægge en midlertidig kaj og transportere tonsvis af sand og sten til øen, fortæller projektleder Jesper Stoltz Nielsen.

- De næste par uger går med at stille an, og så går vi rigtigt i gang i september, lyder det.

Det nye kystsikringsanlæg består af tre nye bølgebrydere, en ny høfde og en strandvold samt en masse ny sand til stranden.

Hos Zøllner er man opmærksom på, at mange har en personlig aktie i projektet, siger Jesper Stoltz Nielsen.

- Vi tager nogle dialoger med beboerne derovre og med havnefogeden, og vi prøver at gøre alle tilpas ved at genere mindst muligt og få udført et godt stykke arbejde.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk