Flere bruger sommeren på vandet: Familien Glad er hoppet med på ferietrend

To selskaber melder om en stigende interesse for at tage på bådferier.

Familien Glad nyder livet lige nu på båden 'Monica' i Middelhavet. (Foto: Jacob Glad)

"Tag til Sydeuropa og hold ferie i en båd, der ligger klar til dig".

Det er en ferieform, som rejsebureauet Seatravel i Aarhus har succes med.

Firmaet har i år næsten tre gange så mange rejsende sammenlignet med for fem år siden og sender hver uge omkring 1.000 gæster af sted på bådferie.

En af dem er Jacob Glad fra Jyderup, der i disse dage sejler ved Middelhavet med sin familie.

- I går så vi en flok delfiner. Det var fantastisk at spotte dem og ligge og sejle med dem, fortæller han via telefon fra båden 'Monica'.

Hjemme hos Seatravel er den daglige leder, Niels Kjeldsen, ikke i tvivl om, hvorfor flere har fået øjnene op for bådferie.

- For fem år siden var det næsten udelukkende sejlere, som vi kendte fra sejlklubber. Siden da er der sket det, at interessen er eksploderet, så nu er det også folk, som ikke selv sejler, der har fundet ud af, at man kan leje en skipper med, siger han.

Både for folk med og uden erfaring

Hos Boatflex, der fungerer som en slags Airbnb for både, hvor private og professionelle udlejer deres søfartøjer, oplever de også stigende interesse for bådferier.

Boatflex har i år haft dobbelt så mange bookinger som sidste år, og ifølge direktør Jakob Fast Bøjesen er det mange forskellige typer, der kaster sig over bådeferierne.

- Vi har folk, der ønsker en båd, som de selv kan sejle, fordi de har mange års sejleerfaring, men vi oplever også en øget interesse fra folk, som gerne vil prøve at tage på sejlferie og måske ikke har den fornødne erfaring til at sejle selv og derfor bare vil slappe af, siger direktøren.

Han forventer at leje 400 både ud denne sommer, hvoraf de fleste tager til Middelhavet.

Jacob Glad og resten af familien har været af sted på bådferie et par gange. (Foto: Jacob Glad)

Det er netop her, Jacob Glad sejler med sin familie - nærmere bestemt er familien ved Korsika og Sardinien. Jacob Glad oplever, at bådferier har flere fordele.

- Det er helt klart friheden på havet, og de kæmpe naturoplevelser man får. Der er hvide sandstrande, og man kan fiske. Der er simpelthen så mange muligheder, mener han.