Flere og flere bliver adopteret som voksne

Mere end tusind blev adopteret af en pap- eller stedforælder sidste år

Det er nye familiemønstre og skilsmisser, der er grunden til, at flere adopteres som voksne (arkivfoto). (© Ulla Jensen/Colourbox)

Flere skilsmissebørn og plejebørn vælger at blive adopteret af en stedforælder eller en plejeforælder, når de er blevet voksne.

En af dem er 31-årige Christina Thun Jørgensen fra Djursland, der blev adopteret sidste år. Da hendes papfar foreslog, at han adopterede hende, var hun ikke i tvivl om, at det var det rigtige.

For selvom forholdet til sin biologiske far var ustabilt indtil hans død, var adoptionen ikke et fravalg af faren. Det var derimod en måde, hun kunne vælge stedfaren til.

- Jeg ved jo godt, at vi ikke har blodets bånd, men vi har bare et andet bånd, som et eller andet sted måske er stærkere. Det følelsesmæssige bånd, siger hun.

Hun er ikke den eneste, der finder det naturligt at blive adopteret som voksen.

Statsforvaltningen oplever i disse år en stigning i voksenadoptioner, og ifølge kontorchef på adoptionsområdet Søren Kastoft hænger det sammen med stigningen i antallet af skilsmisser.

- Det skyldes formentlig de familiemønstre og familiesammensætninger, vi har i dag, hvor mor og far får nye partnere. Det gør jo en gang i mellem, at man rent følelsesmæssigt bliver tættere knyttet til en anden end sin biologiske forælder, forklarer han.

I 2015 gennemførte Statsforvaltningen 1.071 stedbarns- og familieadoptioner.

- Vi ikke har blodets bånd, men vi har bare et andet bånd, som et eller andet sted måske er stærkere; det følelsesmæssige bånd. Det siger Christina Thun Jørgensen, der sidste år blev adopteret af sin papfar.

Opslået af DR P4 Østjylland på 18. marts 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.