Flygtninge skal lære seksuel takt og tone a la Emma Gad

Den aarhusianske forfatter Kirsten Ahlburg vil lære flygtninge og migranter om takt og tone.

Kirsten Ahlburg vil klæde de nyankomne flygtninge og migranter på til at leve i Danmark (arkivfoto).

Den aarhusianske forfatter Kirsten Ahlburg er blevet kaldt ”flygtningenes Emma Gad”. Hun har skrevet en bog, som er beregnet til flygtninge og migranter, der kommer til Danmark.

Bogen hedder "Det er min krop - hold nallerne væk," og i den har Kirsten Ahlburg skrevet de ellers uskrevne regler ned for seksuel moral herhjemme.

- Der er meget, meget store kulturelle forskelle for mange af de udlændinge, der kommer hertil, og hvor skulle de vide fra, hvad de uskrevne regler er, hvis ikke vi fortæller dem det?, siger hun.

Bogen er en del af en serie om takt og tone herhjemme. Den er allerede blevet købt af flere asylcentre og sprogskoler, men den har også mødt modstand.

- Det er lidt sjovt, for faktisk er det mange danskere, der er kritiske over for den og stiller spørgsmålstegn ved, om det nu er nødvendigt. Men rent faktisk er der mange flygtninge, der kommer og siger tak for den, siger Kirsten Ahlburg.

Bogen er spækket med helt konkrete eksempler.

- Kan man for eksempel tillade sig at tale til en kvinde? Kan man tillade sig at røre ved en kvinde? Kan man tillade sig at tilbyde sex?, eksemplificerer Kirsten Ahlburg.

Flygtninges Emma Gad er Forfatter Kirsten Ahlburg fra Aarhus, Denmark blevet kaldt. Hun har skrevet bogen "Det er min...

Opslået af DR P4 Østjylland på 28. februar 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.