Flytteplaner i SKAT er en indviklet kabale

Ikke alle kan se det logiske i, at nogen skal komme til, mens andre skal flytte.

Udflytningsplanerne i SKAT giver bekymring i Horsens, hvor nogen skal komme til, mens andre skal flytte til Ringkøbing. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Københavnere skal arbejde i Horsens, og de, der arbejder i Horsens, skal skifte arbejdsplads til Ringkøbing.

Sådan så det ud for omkring 60 medarbejdere i Horsens, da SKAT lancerede sin store udflytningsplan for en måned siden. Men medarbejderne i Horsens håber, at det ene step kan undgås, og de kan blive på deres arbejdsplads i stedet for at skulle køre flere timer frem og tilbage på arbejde.

Ole Brandt, der er tillidsmand i SKAT Horsens, husker den dag, meldingen kom.

- Vi havde slet ikke set det komme, så det var en træls dag.

Men siden har tillidsfolkene haft travlt med at minimere flytteriet.

- Vi siger til folk, at hvis de kan se sig selv i en ny jobfunktion, så kan der være muligheder, men vi kan selvfølgelig ikke love noget, siger Ole Brandt.

Og det er de ansatte med på, de vil gerne skifte job for at slippe for den lange tur frem og tilbage til Ringkøbing.

- De kan ikke se, at de kan få en hverdag til at hænge sammen med 124 kilometer hver vej. Det er jo en helt urimelig arbejdsdag. Men heldigvis er vores ledelse med på at forsøge at få kabalen til at gå op, lyder det fra tillidsmanden.

Uanset hvordan det går, så føler de berørte medarbejdere i Horsens, at der går kompetencer tabt i den store udflytningsplan.

- De siger, de slet ikke kan forstå, at SKAT vil smide de kompetencer på gulvet for at genopbygge dem i Ringskøbing, siger Ole Brandt.