Første dag efter stress-periode: Jeg har valgt at være åben

Socialdemokraten Kirsten Brosbøl er tilbage på Christiansborg i dag efter sygemelding.

- Politikere er omgivet af en nulfejlskultur, men jeg vil gerne bryde det tabu, som stress er, siger Kirsten Brosbøl efter tre måneders sygemelding. (Foto: claus fisker © Scanpix)

- Jeg er blevet sygemeldt med stress og vil ikke være aktiv på Facebook under min sygemelding. Jeg glæder mig til at vende tilbage med fornyede kræfter om nogle måneder.

Så kortfattet var beskeden på Facebook midt i november sidste år fra tidligere miljøminister og nuværende folketingsmedlem for Socialdemokraterne Kirsten Brosbøl.

I dag var så dagen, da hun mødte på arbejde igen.

- Det har været dejligt at se kollegerne igen. Jeg har savnet dem, men det var ikke uden sommerfugle i maven, jeg gik op ad trappen. Jeg har aldrig tidligere bare meldt mig ud af det hele, siger Kirsten Brosbøl.

Politikere må ikke vise svaghed

Det var svært for politikeren at erkende, at det var stress, der havde ramt hende. Men en travl tid som miljøminister og en ny politisk virkelighed som oppositionspolitiker gjorde tilværelsen for presset.

- Jeg brugte lang tid på at forstå mine symptomer, men jeg var i terapi, og der blev det sagt, at recepten er at trække stikket helt i mindst tre måneder, og det har jeg valgt at følge, fortæller Kirsten Brosbøl.

Politikeren frygtede, at en sygemelding med stress ville blive betragtet som en svaghed.

- Der er en nulfejlskultur omkring politikere. Man er bange for at vise svaghed og for at få stemplet, at hun kan ikke klare mosten, men jeg synes, det er vigtigt at tale åbent om det. Rigtig mange prøver at få stress, og det rammer også på Christiansborg. Jeg har fået mange positive reaktioner på min åbenhed, siger Kirsten Brosbøl.

- Der er en nulfejlskultur omkring politikere. Man er bange for at vise svaghed og for at få stemplet, at hun kan ikke...

Posted by DR Politik on Tuesday, March 29, 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.