Folketingspolitikere løber halvmarathon i Palæstina

Danske politikere vil deltage i løbet "Right to Freedom" i Bethlehem i sympati med palæstinenserne og deres ret til frihed.

Liv Holm Andersen (RV) og Jens Joel (S) i deres løbetrøjer foran Christiansborg.

Flere folketingsmedlemmer snører løbeskoene for at deltage i et usædvanligt halvmarathonløb i Palæstina

De to østjyske folketingspolitikere,  Liv Holm Andersen (R) og Jens Joel (S) er begge med i løbet "Right to Movement", der foregår i Bethlehem.

De gør det blandt andet for at vise sympati med palæstinenserne og deres ret til frihed.

Politikere: Vi løber for retten til at bevæge sig frit

- Vores deltagelse i halvmaratonet er en fredelig og stilfærdig måde at vise det israelske styre, at vi er modstandere af dets fremfærd både på Vestbredden og i Gaza, siger Liv Holm Andersen.

De to politikere mener, at palæstinenserne på grund af de ydmygende israelske check-points reelt er frataget muligheden for at rejse frit i deres eget land.

-Vi løber for at sætte fokus på retten til at bevæge sig frit og kravet om en to-stats løsning, hvor palæstinenserne får en bæredygtig stat og reel selvbestemmelse”, siger Jens Joel

Start ved fødselskirken i Bethlehem

Maratonruten, som er fastlagt af de danske arrangører, starter ved fødselskirken i Bethlehem, løber langs muren, der skiller Vestbredden fra Israel, og omkring et checkpoint.

Liv Holm Andersen og Jens Joel løber sammen med en række folketingskolleger, herunder Lisbeth Bech Poulsen fra SF samt Stine Brix, Pernille Skipper og Rosa Lund fra Enhedslisten.