Forældre raser over plan om at sende børn tidligere i børnehave

Som en del af besparelserne i forbindelse med omprioriteringsbidraget skal børn i Aarhus tidligere i børnehave.

Børnene i Aarhus Kommune skal to måneder tidligere begynde i børnehave. Sådan lyder et spareforeslag fra kommunen (arkivfoto). (Foto: Colourbox.com © ColourBox.com)

Der skal findes penge i kommunerne til at dække regeringens såkaldte omprioriteringsbidrag, der betyder, at kommunerne skal skære én procent af budgettet om året.

Alene i Aarhus Kommune skal der findes 265 millioner kroner frem til 2019.

I dag, fredag, udløber høringsfristen til det kommende års budget - og mange forældre er bekymrede over et besparelsesforslag, hvor vuggestuebørn skal begynde i børnehave to måneder tidligere end nu.

- Børn skal først i børnehave, når de er klar til det, og de bliver ikke klar til det, bare fordi politikerne mangler penge, siger Mette Bach Larsen fra Aarhus Forældrerepræsentation.

Hun er med på, at pengene skal spares. Alligevel mener hun ikke, at det er børnene, der skal betale.

Pengene skal vel findes et sted?

- Ja, det kan man sige, men man kan også sige, at det er uhensigtsmæssigt at spare på børnene. Det bliver dyrt i den lange ende, siger hun.

I en underskriftsindsamling mod forslaget har knap 1.600 sat deres underskrift.

Bünyamin Simsek (V), der er rådmand på børne- og ungeområdet i Aarhus Kommune, har ikke ønsket at udtale sig i sagen, mens høringsfasen står på.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.