Forkerte indkøb koster kommunal chef i Aarhus jobbet

Avis-afsløringer af indkøb uden udbud fører til kommunal chefs farvel til Aarhus Kommune.

En sag om indkøb til Aarhus Kommune ender nu med, at chefen for afdelingen forlader sin stilling. (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

Kritik af indkøb koster nu en kommunal chef i Aarhus jobbet.

Chefen for Center for Byens Anvendelse i Aarhus, Claus Pedersen, forlader nu sin stilling. Det sker, efter der i den seneste tid har været rejst kritik af en række forhold i Claus Pedersens afdeling.

Sagen begyndte at rulle for et par uger siden, da Århus Stiftstidende kunne afsløre, hvordan Claus Pedersen ikke havde overholdt reglerne for at sende kommunale opgaver i udbud.

Et af de mere iøjnefaldende eksempler på, hvordan den kommunale chef havde omgået reglerne, bestod i, at han havde skaffet sponsorer til sin nordjyske badmintonklub blandt firmaer, der fik millionkontrakter med Aarhus Kommune.

Avisen har også fortalt om chefens egenhændige indkøb af kasketter, t-shirts og arbejdshandsker for mere end 700.000 kroner hos en anden leverandør end den, der havde vundet den kommunale kontrakt.

Afsløringerne fik Aarhus Kommune til at indlede en personalesag. Den undersøgelse viste ikke forhold, der kunne berettige til en regulær bortvisning. Men nu har kommunen altså indgået en aftale med Claus Pedersen om, at han forlader sin stilling øjeblikkeligt.

Direktør for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune Erik Jespersen fortæller, at han har orienteret Magistraten (borgmesteren, fem rådmænd og tre magistratsmedlemmer, der alle er fuldtidsansatte til at lede kommunen, red.) om, at han ikke finder, at der er tilstrækkeligt grundlag for at fortsætte samarbejdet med Claus Pedersen.

- De nærmere omstændigheder er at betegne som en personalesag, siger Erik Jespersen.

Det har ikke været muligt at træffe Claus Pedersen for en kommentar.