Forsker med våben mod klimaforandring

Aarhusiansk forsker udvikler system til at finde de bedste placeringer til nye skove.

Den aarhusianske forskers system tager hensyn til både natur og mennesker i planlægningen af ny skov.

En aarhusiansk forsker skal være med til at redde verden fra ødelæggende klimaforandringer.

Forskeren, Michelle Greve, har fundet ud af, hvor i Afrika man bedst kan plante ny skov for at dæmpe drivhus-effekten i atmosfæren.

Træer dæmper opvarmningen

Træer og andre planter kan stoppe udviklingen mod et stadig varmere klima, fordi de grønne vækster opsuger CO2, og det er blandt andet CO2, som er skyld i drivhus-effekten.

Derfor kan nye skove være med til at redde os fra klimaforandringerne, og ph.d.-forskeren Michelle Greve fra Aarhus har beregnet, hvor i Afrika skovene skal plantes for at få mest miljø for pengene. Men forskeren har ikke kun set på effektiviteten:

Det hjælper ikke noget at planlægge en ny skov oven i flere landsbyer eller på steder, hvor lokale beboere har værdifuld landbrugsjord, og derfor har Michelle Greve udviklet sit system, så det tager hensyn til alle de biologiske og sociale fordele og ulemper ved de konkrete områder.

- Projektet viser, hvordan man kan få det bedst mulige resultat for både mennesker og naturens mangfoldighed, siger forskerens vejleder, professor Jens-Christian Svenning fra Aarhus Universitet.

 

Facebook
Twitter