Forsvarer i Ry-sag: Forventeligt, at sigtelse for drabsforsøg droppes

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage har hele tiden forventet, at de fire drenge fra Ry-sagen i stedet bliver sigtet for grov vold.

Mette Grith Stage er forsvarsadvokat for en af de fire varetægtsfængslede drenge. (Foto: © NILS MEILVANG, Scanpix)

Det kommer helt som ventet, at politiet har droppet sigtelsen for drabsforsøg mod de fire drenge i brandsagen fra Ry, hvor en 16-årig blev udsat for et brandangreb.

Sådan lyder det fra Mette Grith Stage, der er forsvarer for den ene af de sigtede drenge.

- Det overrasker mig ikke. Jeg havde sådan set hele tiden forventet, at sigtelsen for drabsforsøg ville blive droppet, og at man i stedet ville rejse tiltale for noget andet, siger hun.

Der er endnu ikke formelt kommet en ny sigtelse, men forsvarsadvokaten har en klar forventning om, at hendes klient og de tre øvrige drenge i stedet bliver sigtet for grov vold under særdeles skærpende omstændigheder.

- Vi har ikke fået det endeligt bekræftet ved et anklageskrift endnu, men jeg har fået en tilkendegivelse fra statsadvokaten på det, siger Mette Grith Stage og fortsætter:

- Der er ikke nogen tvivl om, at det er en helt anden strafferamme, vi er i nu, end hvis der var tale om drabsforsøg.

Selvom den sigtelse nu er droppet, så er venter der dog muligvis stadig de fire drenge en straf på op til ti års fængsel, hvis de bliver dømt for grov vold under skærpede omstændigheder.

- Efter min opfattelse er det dog efter et helt andet niveau, det ligger i, hvis min klient overhovedet bliver dømt. Han nægter sig stadigvæk skyldig, siger Mette Grith Stage.

Brandoverfaldet fandt sted den 6. februar om aftenen. Her blev der ved en idrætshal i Ry kastet en brændende flaske med benzin mod offeret, der blev ramt.

Sagen bliver behandlet i Retten i Horsens senere i april.