Forsvarer til pædofiltiltalt: Maks tre års fængsel

Ifølge forsvareren til den 48-årige tiltalte er manden ikke så farlig, som Retslægerådet mener.

Retten i Randers dannede i dag ramme om Danmarks største pædofilisag. (Foto: Janni Lundager © DR Østjylland)

Maksimalt tre års fængsel skal den mand, der ved Retten i Randers er tiltalt i danmarkshistoriens største pædofilisag, have. Sådan lyder det fra forsvareren, der her til formiddag har afsluttet sin procedure.

Anklageren har tidligere forlangt forvaring. Det har Retslægerådet bakket op om, fordi det mener, den 48-årige tiltalte udgør en fare for andres liv, legeme, helbred og sikkerhed.

Men det er forsvarer Søren Salomonsen ikke enig i. Ifølge ham har den 48-årige mand ”blot” en depression, og er derfor ikke farlig nok til at skulle i forvaring.

Forsvareren afviste også anklagen om, at den 48-årige skulle have haft planer om at rejse til Rumænien for at købe et spædbarn, der skulle udnyttes seksuelt, fortæller DR Østjyllands reporter Heikki Yding.

- Det var ren fantasi. Godt nok havde han været i Rumænien, men det var bare en drengetur med nogle kammerater. Forsvareren lagde også vægt på, at politiet ikke har nogen beviser for, at det skulle være lykkedes.

Forsvareren argumenterede desuden for en straf på maksimalt tre år, fordi den tiltalte kun i få tilfælde har været direkte involveret i overgreb.

- Forsvareren lagde desuden vægt på, at de billeder, der var taget af børn, der blev udnyttet seksuelt, ikke var så slemme, som anklageren mente; der var bare tale om blufærdighedskrænkelser, fortæller Heikki Yding.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.