Fremtidsforsker: 2016 byder på godt nyt til blandt andre de arbejdsløse

Arbejdsløsheden vil være under to procent, og i flere sektorer mangler man allerede arbejdskraft.

Det er blandt andet inden for byggerisektoren, at man vil opleve manglende arbejdskraft i 2016 (arkivfoto). (© DR)

Hvordan kommer 2016 til at se ud? Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen har kigget dybt i sin krystalkugle, og et af hans bud er en glædelig nyhed for de arbejdsløse:

- Vi kommer til at opleve mangel på arbejdskraft – den bliver udpræget i mange sektorer, blandt andet byggeriet og en del af industrien, siger han og fortsætter:

- Vi vil se, at arbejdsløsheden er under to procent, og det vil sige, at man ikke kan finde folk at beskæftige.

Den forudsigelse er formand for det regionale arbejdsmarkedsråd i Midtjylland Viggo Thinggaard enig i:

- Hvis jeg zoomer ind på det østjyske arbejdsmarked, så kan man se, at vi reelt i dag er begyndt at have begyndende flaskehalsproblemer.

Han tilføjer:

- Det er på store dele af el-området, store dele af industriområdet for eksempel metalområdet og dele af byggeriområdet.

Ud over godt nyt til de arbejdsløse, så peger Jesper Bo Jensen også på, at 2016 vil blive det første år, hvor samfundet er rigere, end det var før finanskrisens start i 2007.

Desuden vil vi for første gang i mange år se, at der flytter flere fra de store byer, end der flytter til. Det er især de unge, der flytter til mindre byer, fordi huspriserne i storbyerne er blevet for høje.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.