Frikirker indfører mere kontrol efter anklage om ungdomspræsts sexovergreb

Medlemskirker skal udpege én og helst to personer fra andre kirker til at komme på tilsynsbesøg.

Frikirkepræsten fra Byens Kirke i Silkeborg står anklaget for gentagne seksuelle overgreb på otte børn og unge mellem 2007 og 2011. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Mere kontrol i alle danske frikirker.

Det er en af konsekvenserne af, at en ungdomspræst i dag står anklaget i retten for seksuelle overgreb på børn og unge i Byens Kirke i Silkeborg

Derfor vil en lignende hændelse også have sværere ved at finde sted i dag, siger Tonny Jacobsen, der er formand for Frikirkenet, der omfatter omkring hundrede frikirker.

- Der findes ikke hundrede-procentsgarantier. Det kan ingen give, men man kan gøre det så svært som muligt for de mennesker at operere, siger han.

Frikirkepræsten fra Silkeborg står anklaget for gentagne seksuelle overgreb på otte børn og unge mellem 2007 og 2011.

Sagen er en af årsagerne til, at frikirkeforeningen i dag kræver, at medlemskirkerne udpeger én og helst to personer fra andre kirker til at komme på tilsynsbesøg.

- I vores kirkelige sammenhæng har vi eksterne rådgivere for kirkerne, som spørger, hvordan trivslen er. Dem kan man også kontakte, hvis man er bekymret for noget, og så går sagen videre derfra, siger Tonny Jacobsen.

Sagen fra Silkeborg har også fået frikirkeforeningen til at debattere, hvordan medlemmer får øje på uheldige typer.

- Hvis der er personer, som tilsyneladende binder folk til sig eller får en magt eller ret til at fortælle andre, hvad de skal gøre. Det er tegn på, at vi kan have at gøre med magtmennesker eller manipulatorer. De findes over hele samfundet og desværre også i kirker, siger Tonny Jacobsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk