Frivillig vagt ved AC/DC-koncert: Usikkerhed og totalt kaos

En tidligere direktør for Live Nation advarede i 2008 mod at bruge Ceres Park til koncerter med 45.000 tilskuere.

Der var lange køer og kaotiske forhold ved AC/DC-koncerten på Ceres Park i Aarhus i søndags, lyder kritikken fra publikum og frivillige vagter. (Foto: © Axel Schütt, Scanpix)

Det er ikke kun de cirka 46.000 fremmødte som oplevede logistik-kaos og sikkerhedsproblemer ved kæmpekoncerten med AC/DC, som Live Nation stod bag på Ceres Arena i Aarhus i søndags.

Kritikken kommer nu også fra frivillige, der hjalp til ved koncerten. En af dem er Louise Celinder Bloch, som har været frivillig i AGF i 10 år og har været vagt ved mange arrangementer på Ceres Park.

Hun tjekkede billetter til koncerten og oplevede store problemer, fordi der var mange billettjek, når koncertgængerne bevægede sig fra plænen til ølboder og toiletter.

Det gav lange køer på trapperne af utålmodige mennesker, som hverken kunne komme frem eller tilbage - og der var ingen vagter til at få dem fjernet.

Vi følte os ikke sikre

- Det var totalt kaos - og en kollega var ved at blive slået ned, da hun bad om at se en billet, fortæller Louise Celinder Bloch.

- Vi følte os overhovedet ikke sikre - og vi blev nødt til at gå.

Hun siger, at arrangørerne fra start skulle have lyttet til de erfarne frivillige.

AC/DC på Ceres Park i Aarhus søndag aften Foto: Axel Schütt/Scanpix 2016 (Foto: © Axel Schütt, Scanpix)

-V i kender stadion rigtig godt og ved, hvordan det kan fungere bedst. De skulle have hørt på os, da vi kom med råd om, hvor der skulle være vagter for at få folk lettest igennem i stedet for bare at gøre, som de havde lyst til, siger Louise Celinder Block.

Advarede mod store koncerter for otte år siden

I går beklagede koncertarrangøren Live Nation i et skriftligt svar, at folk har følt sig utrygge. Live Nation lover også, at kritikken bliver taget alvorligt og vil indgå i evalueringen af koncerten.

En tidligere direktør for Live Nation, Flemming Schmidt, advarede i øvrigt for otte år siden mod planer om at lave store koncerter på stadion i Aarhus.

- Hvis man lukker 45.000 mennesker ind, risikerer det virkeligt at blive farligt for publikum, sagde han til Jyllands-Posten i april 2008 og opfordrede de lokale myndigheder til at lave grundige beregninger af sikkerhedsforholdene.

Og det er sket, svarer Live Nations PR-manager Heidi Degn i et skriftligt svar til P4 Østjylland i dag:

"Der er etableret ekstra adgangsveje og flugtveje fra plænen og ekstra flugtveje fra arealet op til travbanen. Desuden lavede Cowi i 2011 en beregning for, at arealet kunne bruges af op til 50.000 publikummer. På baggrund af dette har vores indstilling til Ceres Park ændret sig, siden Flemming Schmidts udtalelse tilbage i 2008", skriver Heidi Degn.

46.000 oplevede AC/DC på Ceres Park i søndags.