Frivillige skal foran i boligkøen til 12.500 lejligheder

Radikale vil belønne frivilligt socialt arbejde med en nemmere adgang til bolig i Aarhus.

Rådmand Rabih Azad-Ahmad (RV) vil give boligsøgende fortrinsret, hvis de laver frivilligt socialt arbejde i mindst otte timer om ugen for en forening i Aarhus. (Foto: Flemming Krogh © Scanpix)

Hvis du laver frivilligt arbejde, skal du have lov at komme først i boligkøen.

Det foreslår den radikale rådmand Rabih Azad-Ahmad i Aarhus Kommune.

I dag har kommunen og boligorganisationerne nemlig en aftale om, at ansøgere får fortrinsret til en lejlighed i byens socialt belastede områder, hvis de har et arbejde eller er i gang med en uddannelse.

Den aftale skal nu genforhandles og her foreslår rådmanden, at boligsøgende også kan få fortrinsret, hvis de laver frivilligt socialt arbejde i mindst otte timer om ugen for en forening i Aarhus.

- Det er rigtig vigtigt, at vi har nogle frivillige i Aarhus, der hjælper de mest udsatte borgere, siger Rabih Azad-Ahmad.

Der er 45.000 almene lejligheder i Aarhus, og det kan tage år at få lov at flytte ind i en af dem. 12.500 lejligheder ligger i socialt belastede områder.

- Tanken er, at nogle af de folk, der får en bolig, tager et ansvar i lokalområdet, siger rådmanden.

Kirkens Korshær, der er med til at drive et vinterherberg for hjemløse, kan godt bruge flere frivillige, siger Niels Bjørnø, leder af Kirkens Korshær i Aarhus.

- Hvis det kan anspore unge mennesker til at være frivillige, er det et godt forslag, siger han.

Boligselskabet Alboa er til gengæld skeptisk og finder forslaget uretfærdigt.

- Hvis man søger bolig fra Hjørring eller Esbjerg, og har et boligbrev i Aarhus, så stilles man pludselig ringere end dem, der bor i Aarhus, siger direktør Svend Erik Møller.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk