Gammelt hospitalsudstyr får nyt liv i Afrika: Fire containere sendt fra Aarhus til Ghana

Udstyret er blevet overflødigt efter flytningen af hospitalsafdelinger til supersygehus.

Søndag formiddag blev containerne pakket med hospitalsudstyr og sendt videre til Ghana. (© Bill Dyrborg Thomsen)

Udstyr, der stadig kan bruges, skal gøre nytte i stedet for at blive smidt ud.

Det er tanken fra Aarhus Universitetshospital, der i weekenden sendte fire containere med brugt hospitalsudstyr af sted til Ghana.

Udstyret var blevet overflødigt, da sygehuset i Nørrebrogade i Aarhus blev lukket ned og afdelingerne flyttede til supersygehuset i Skejby, hvor man ikke kunne finde plads til det.

Det forklarer sektionsleder Bill Dyrborg Thomsen.

- Når vi flytter til et sygehus, der er temmelig stort, vil der være et puslespil, der ikke går helt op, selvom vores mission har været at genanvende så meget som muligt, siger han.

Her ses den ghanesiske ambassadør i Danmark fru Amerley Ollennu Awua-Asamoa sammen med hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital Poul Blaabjerg. (© Bil Dyrborg Thomsen)

Det kan være både fysiske forhold eller nye systemer, der gør, at udstyret ikke har kunnet flytte med, og desuden er der tale om udstyr, som efter danske forhold er udtjent.

Det er blandt andet senge og operationslamper, der er blevet sendt til Ghana, og ifølge Bil Dyrborg Thomsen kan det sagtens bruges i Ghana, selvom det er slidt.

- Det er ikke det sidste nye moderne udstyr, men det har jo fungeret lige indtil, vi lukkede hospitalerne her, siger han.

Inden udstyret blev sendt af sted, forsøgte Aarhus Universitetshospital først at genanvende det eller afsætte det på andre hospitaler i regionen eller hos andre organisationer og institutioner herhjemme.

Udstyret, som doneres i samarbejde med Global Medical Aid til hospitaler i Ghana, har forinden været:

 1. 1

  Tilbudt andre hospitaler i regionen

 2. 2

  Forsøgt solgt på auktioner o.l.

 3. 3

  Tilbudt forskellige organisationer og institutioner

 4. 4

  Forsøgt solgt på interne loppemarkeder

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk