Gardin Lis fra Randers vinder akademikerpris: Find på noget nyt, hvis det går skidt

Gardinvirksomheden er gået fra at være lokal til landsdækkende med hjælp fra akademiker.

Lis Bilde (til højre med blomster) har udviklet sin virksomhed fra nul til 36 medarbejdere og vinder nu Akademikerprisen, som hvert år uddeles af Akademikernes A-kasse.

Det blev gardinvirksomheden Gardin Lis fra Randers, der tirsdag vandt Akademikerprisen på Børsen i København.

Firmaet får prisen for at gå nye veje blandt andet ved at ansætte en akademiker.

Direktør Lis Bilde siger, at akademikeren, Brian Sørensen, har været ansat i fem år.

Han har blandt andet hjulpet virksomheden med at gå fra at være en lokal til at være national butik og vinde et EU-udbud på gardiner og solafskærmning til offentlige institutioner, fortæller Lis Bilde.

- Det er ikke for sjov for sådan nogen som os, der næsten ikke kan læse to linjer. Men det kan Brian, så vi har vundet et EU-udbud, fordi vi har fået ansøgningerne udfyldt rigtigt og fået alting sendt med. Det er altid svært, når man ikke har så meget forstand på sådan noget, siger hun.

Prisen for den utraditionelle ansættelse bliver uddelt af Akademikernes A-kasse.

Grønne gardiner er det nye sort

Den akademiske medarbejder er uddannet cand.scient.pol. og er også med til at udvikle en genbrugsmetode.

- Vi arbejder med en forretningsmodel inden for det grønne område, hvor vi lejer eller leaser gardiner ud og tager dem tilbage og genbruger til nye produkter, siger Lis Bilde.

Gardinerne raspes og bruges derefter som i fyld i akustikplader, der skal dæmpe støj.

Randers-virksomheden er i øvrigt gået fra O til 36 ansatte siden starten i 1984, og det er sket med hårdt arbejde og vedholdenhed.

- Vi har sørme også haft tider, hvor vi tænkte, at nu sælger vi ingenting. Det er vedholdenhed, og man finder på nye tiltag. Hvis der ikke bliver solgt gardiner, bliver der måske solgt markiser eller sengetæpper. Man skal prøve at finde på noget nyt, hvis det går skidt, siger Lis Bilde.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk