Google-briller skal hjælpe danske landmænd

Danske landmænd er med til at teste Googles nye computerbriller. Der er store forhåbninger til, at brillerne kan være med til at styrke landmandens hverdag og have en positiv effekt på økonomien.

Landmand Mikkel Juhl Nielsen fra Følle med en Google-brille. Den gør ham i stand til at følge med i aktiviteterne på bedriften, samtidig med at han kører i sin traktor.

Nu skal landmændene lære at gå med briller - Google-briller vel at mærke.

Det er en computerbrille, der fungerer som en skærm, hvor landmændene kan hente oplysninger frem om bedriften. Brillen kan også bruges til at tage billeder og optage video.

Får mere tid til landbrug

Erhvervsakademi Aarhus og Videnscenter for Landbrug i Skejby er blandt de første til teste den nye brille, som får stor betydning for landmændenes arbejde.

- Det betyder, at landmanden i højere grad kan effektivisere sin dagligdag og på den måde få mere tid til at drive landbrug i stedet for at sidde foran en computerskærm, siger Morten Mathiasen, der er lektor på Erhvervsakademi Aarhus.

Kan give bedre indtjening

Mikkel Juhl Nielsen er kvægproducent i Følle på Djursland, og han kan også se flere fordele ved de nye briller.

- Jeg tror, at det kan være med til at give et bedre overblik over ens bedrift og dermed også bidrage til mere rettidig omhu, så man får løftet det hele, lige fra for eksempel dyrevelfærd. Og til syvende og sidst også give resultater på bundlinjen.

Ifølge lektor Morten Mathiasen så vil der ske en fortsat udvikling på området.

- Landmændene vil se, at det bliver bredt ud til flere anvendelser, og så vil der ske det, at de får gjort deres IT-løsninger mere mobile. Det er den fremtid, vi kommer til at se inden for landbruget.