Grimhøj-formand rækker hånden frem til kritisk borgmester

- Vi vil gerne være en del af løsningen, lyder meldingen fra den udskældte Aarhus-moske.

Grimhøj-talsmand Oussama El-Saadi tager godt imod borgmester Jakob Bundsgaards planer om skrappere kontrol med Aarhus-moskeerne. (Foto: TVa © dr)

Grimhøj-moskéen vil gerne i dialog med Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S).

Moskéens talsmand rækker hånden frem, efter Bundsgaard har ændret kurs i kølvandet på TV 2's dokumentarprogrammer "Moskéerne Bag Sløret".

Borgmesteren har trukket sin opbakning til bygningen af en stormoské i det vestlige Aarhus tilbage, fordi han har mistet tillid til, at det er moderate islamiske kræfter, der står bag.

Senest har Jacob Bundsgaard så fremlagt en 10-punkts-plan, hvor han blandt andet foreslår certificering af imamer, exit-programmer for folk, der vil ud af ekstremistiske miljøer og bedre tjek på, hvilke aktiviteter der foregår i kommunale bygninger.

Den kontroversielle Grimhøj-moské er ikke en del af den planlagte stormoskés bagland, men formanden for Grimhøj-moskéen, Oussama El-Saadi, er positiv overfor nogle af Jacob Bundsgaards forslag:.

- Det er bedst, at vi arrangerer et møde med politikerne, så vi forstår præcis, hvad de mener. For vi vil gerne være en del af løsningen og række hånden frem og hjælpe politikerne, så de forstår tingene bedre, siger Oussama El-Saadi.

- Vi vil være positive og aktive og vise danskerne, at vi mange ting, vi kan hjælpe vores samfund , vores borgmester og vores politikere med- også selvom de kalder os ekstremister, radikale eller hvad ved jeg, siger moske-formanden.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.