Gymnasieelever fra Egaa får opfinder-pris

Tre gymnasieelever fra Egå Gymnasien strøg til tops i Ingeniørforeningens opfinderkonkurrence Science Cup med en nyskabende brusekabine, der kan genbruge badevandet.

Tre gymnasieelever fra Egå Gymnasien strøg til tops i Ingeniørforeningens opfinderkonkurrence Science Cup med en nyskabende brusekabine, der kan genbruge badevandet. (© Stock.xchng)

Tre gymnasieelever fra Egaa Gymnasium ved Århus løb med sejren i Ingeniørforeningens opfinderkonkurrence Science Cup, med projektet Water Recycling Shower.

De talentfulde elever har opfundet en brusekabine, der genbruger brusevandet samtidig med, at badevandet bevarer varmen.

Studietur til München

Dommerkomitéen var begejstret for selve opfindelsen, og lægger samtidig vægt på, at eleverne også har lavet en meget flot prototype

De unge opfindere kan nu se frem til en studietur til München.

Begejstret

Formanden for Ingeniørforeningen, Frida Frost, er begejstret for de mange unge opfindere, der var med i konkurrencen.

- Danmark har brug for denne type unge mennesker, der evner at skabe teknologiske løsninger på hverdagens problemstillinger. Det er deres X-faktor, der kommer til at spille den altafgørende rolle for Danmarks konkurrenceevne i fremtiden, siger hun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter