Gymnasieelever hjælper hinanden ud af ensomhed

Eleverne på Favrskov Gymnasium har hver sin makker, der hanker op i dem for eksempel hvis de forsømmer undervisningen for længe.

Camilla Gravgaard og Sofie Lovring på Favrskov Gymnasium roser ensomhedsindsatsen, der støttes af Mary Fonden. (Foto: Anders Lund DR)

Med støtte fra Mary Fonden er en række gymnasier gået til kamp mod ensomhed gennem projekt Netwerk. Et af gymnasierne er Favrskov Gymnasium.

Baggrunden er, at ensomheden også sniger sig også ind i gymnasiet, der ellers fremstår som et slaraffenland af fester, fredagsbarer og andre sociale begivenheder.

Der sidder én til to elever i hver gymnasieklasse og føler sig ensom.

Lærerne har fokus på fællesskab

Netwerk er blandt andet en uddannelse af lærerne, så de får et større fokus på fællesskab, og så sættes eleverne sammen i makkerpar, forklarer rektor Jørgen Christiansen.

- Vi har skabt makkerskaber i klasserne, og hvis en elev er væk, er der er en makker, som tager de papirer, der bliver udleveret og som ringer til sin makker, hvis man har været væk i længere tid, siger Jørgen Christiansen.

Makkerskaberne har også haft til opgave at arrangere forskellige fælles ting for hele klassen.

- Det er vigtigt at sige, at det også er en måde, man kan nedbryde klikedannelse, så jeg synes, at det er rigtig fint, at Mary Fonden tog det initiativ og satte fokus på, at unge mennesker også kan føle sig ensomme, siger rektoren.

Elever roser Netwerk-projektet

Camilla Gravgaard og Sofie Lovring fra 1.g på Favrskov Gymnasium mener, at projekt Netwerk fungerer godt.

- Vi er sammen to og to, og det er lettere at gå til sin makker end til læreren med problemer. Det har fungeret rigtig godt, og vi har taget ansvar for hinanden. Vi talte meget om i begyndelsen, at det var vigtigt at alle følte sig velkommen, siger de to elever.

Eleverne har også klasserådet at gå til.

- Ingen tør bare række hånden op og sige: 'Jeg er ensom'. Men man kan gå til klasserådet, der så kan tale med læreren om problemerne, siger Camilla Gravgaard og Sofie Lovring.

 

Facebook
Twitter