Håndboldklub tvinger målmænd til at bære hjelme

Hjelmene skal beskytte målmændene i Skanderborg Håndbold mod alvorlige hjernerystelser.

Kristoffer Laursen skal nu sammen med de andre målmænd i Skanderborg Håndbold bruge hjelm for at beskytte sig mod hjernerystelse. (Foto: Andreas Nygaard © dr)

Hjernerystelser får nu Skanderborg Håndbold til, som den første klub herhjemme, at tvinge deres målmænd til at bære hjelm under træning.

Ifølge sportschef Torben Væver har der været en eksplosiv stigning i antallet af hjernerystelser indenfor håndboldsporten de seneste år, og derfor tager klubben nu konsekvensen.

- Spillet bliver hårdere og mere fysisk. Håndboldreglerne har aldrig taget højde for risikoen for hjernerystelser, og derfor er vi nødt til at reagere, forklarer sportschefen.

15 målmænd i Skanderborg Håndbold, fra U16-holdene til herreliga-holdet, skal som en forsøgsordning bære hjelme under træning. Målmændene må selv afgøre, om de også vil tage hjelmene på under kampe.

Skanderborg Håndbold har haft nogle meget alvorlige spiller-uheld. Målmand Kasper Larsen var i sidste sæson væk fra banen i tre måneder efter at have fået en hård bold i hovedet. Og markspilleren Christian Albertsen har på grund af efterveer af en hjernerystelse været ude i næsten halvandet år.

Torben Væver vil ikke udelukke, at det også kan blive aktuelt med hjelme til markspillere.

- Det vil være et markant skridt at tage, men vi vil ikke lade noget være uprøvet, siger sportschefen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.