Hærværk mod asylcenter gav 18 måneders ubetinget fængsel

Dommeren medtog etnicitets-motivet i hærværk mod asylcenter. Dømte udbeder sig betænkningstid.

Den 26-årige mand har indrømmet hærværk på Lyngbygaard tre gange, trusler i form af grafitti, brandstiftelse mod centrets minibus og ulovlig våbenbesiddelse. (Foto: Kay Beckmann © Dr Østjylland)

Anklager krævede op til to års fængsel, men forsvar mente, at der højst kunne blive tale om et år

Efter lang ventetid blev dommen afsagt. Det blev til 18 måneders ubetinget fængsel til en 26-årig mand, der nu er dømt for gentagende hærværk mod Lyngbygaard Asylcenter tæt på Grenå.

Dommen blev blandt andet givet på det grundlag, at hærværket havde et etnicitetsmotiv.

Den dømte sagde selv i Retten i Randers, at hærværket mod asylcentret Lyngbygaard var en handling mod asylpolitikken i Danmark.

Han gentog igen og igen, at han er modstander af den førte politik på Christiansborg og i Norddjurs Kommune, da han mener, at der ikke bør være ikke-europæere i Danmark.

Han gentog, at han ikke har noget imod beboerne på asylcentret Lyngbygaard som race, personer eller mennesker.

Manden har tidligere været medlem af Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse, men han forklarede, at han handlede på egen hånd, og det var hans beslutning og ikke partiets eller partiledelsen.

Han er tidligere straffet for en lang række forhold fra butikstyveri til hærværk, trusler og vold samt euforiserende stoffer.

Den 26-årige var i misbrugsbehandling tidligere i år. Han siger selv, at han er stoffri i dag, og at han næsten havde afsluttet forløbet 27. august på anholdelsesdagen

Facebook
Twitter