VIA: Halvdelen af de udenlandske studerende er i job herhjemme efter et år

Undersøgelse fra VIA University College viser interesse for udenlandske studerende

Hos Via Universtity College oplever man, at de danske virksomheder i stigende grad interesserer sig for de udenlandske studerende (arkivfoto). (© Via University College)

Hvert år lykkes det hundredvis af udenlandske studerende at få arbejde i danske virksomheder, når de har fået deres eksamensbevis.

Det viser en ny undersøgelse, som professionshøjskolen VIA University College har lavet.

I Region Midtjylland er 3.500 af VIA University Colleges 19.000 studerende udlændinge.

Et flertal af dem har en drøm om at komme ud og arbejde på en dansk virksomhed, fortæller Louise Skjoldager Sørensen, der er konsulent i VIA University Colleges karrierecenter i Horsens.

- Jeg tror i høj grad, det handler om den flade arbejdsstruktur, vi har i de danske virksomheder, hvor de oplever, at der bliver lyttet til dem, siger hun.

Det lykkes for de fleste af dem at få et job i Danmark, når de er færdiguddannede. Hver uge får Louise Skjoldager Sørensen cirka ti henvendelser fra virksomheder, der gerne vil have fat i udenlandske studerende.

- Det er omkring 80 procent, der er her et år efter dimissionen, og omkring halvdelen af dem er i job allerede, mens omkring 30 procent af dem læser videre, fortæller hun.

Hun mener, at de danske virksomheder i stigende grad får øjnene op for de udenlandske studerende.

- Noget tyder på, at budskabet om det potentiale, der ligger i de udenlandske studerende, er ved at komme ud.

Facebook
Twitter