Her er uddannelsen som ingen vil have - på trods af gode jobmuligheder

Jobmarkedet efterspørger dem som aldrig før, alligevel er der få danskere, der vil uddannes som automationsteknolog.

De ved, hvordan man automatiserer i industrien, de er efterspurgte, men kun få tager uddannelsen til automationsteknolog. (Foto: Morten Bergholt © DR)

Det er en uddannelse med gode jobmuligheder, men mange unge har ikke fået øje på den endnu - den to-årige uddannelse til automationsteknolog.

Hvis den danske industri skal gøres konkurrencedygtig, handler det om at automatisere, men nogle virksomheder må kigge langt efter dem, der kan udføre det arbejde.

I Hadsten for eksempel er der stadig 10 ledige pladser på automationsuddannelsen, og der er tilsvarede  ledige pladser i Odense og Aarhus.

Danmark mister arbejdspladser

- Fortsætter den udvikling, mister vi arbejdspladser i Danmark, for virksomhedene må gå andre steder hen for at finde kompetencerne, siger Lone Folmer Bertelsen, der er erhvervsuddannelseschef i Dansk Industri.

Det er afgørende med unge med ny viden, der kan udfordre de eksisterende løsninger og videreudvikle på dem

Lasse Skovgaard, HR-chef Crisplant

Hun mener, erhvervsakademierne skal blive bedre til at sælge deres tekniske uddannelser og fortælle, hvad de kan lede frem til.

Det er René Kobberø enig i. Han er uddannet automationsteknolog og ansat på Crisplant, der laver bagagebånd til lufthavne, og han programmerer de computere, der styrer bagagebåndene.

Virksomheder har brug for udfordringer 

- Jeg synes, det er skægt at få noget til at virke og ting til at bevæge sig ved hjælp af computere, siger han.

Lasse Skovgaard, HR-chef i Crisplant, siger, at de som virksomhed har et meget stort behov for at have den viden, som automationsteknologerne besidder.

- Det er afgørende med unge med ny viden, der kan udfordre de eksisterende løsninger og videreudvikle på dem, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.