Her kan du spotte den røde glente

På landsplan har Dansk Ornitologisk Forening talt 306 glenter i januar.

Natur- og fugleelskerne jubler. Den røde glente kan nemlig findes herhjemme i rekordhøje tal efter tidligere at have været udryddet.

Rovfuglen med den rustrøde farve og vingefang på omkring halvanden meter er nemlig blevet mere velset herhjemme og er ikke længere jaget som før, og det betyder, at den nu har kronede dage.

På landsplan har Dansk Ornitologisk Forening talt 306 glenter i januar. Østjylland er den landsdel, hvor der er flest. I Sydøstjylland blev der talt 124 fugle, mens der hos DOF Østjylland blev talt 69.

Ved en fugletælling i januar kunne landets ornitologer tilmed glædes over rekordmange ørne i Danmark - over 400.

Den røde glente er et helt særligt syn, fortæller flere fugleentusiaster. Kim Skelmose har stadig ikke fået armene ned, efter at han i januar blev vidne til sin hidtil største rød glente-oplevelse ved Merring, nær Horsens.

Om morgenen var han taget ud for at tælle glenter og så mellem 20-30. Men om eftermiddagen var situationen en helt anden. Her var han sammen med andre fugleentusiaster taget ud for at se, om heldet ville være med dem. Det var det.

- Det var i skumringstiden ved et af deres overnatningssteder. Pludselig kom de væltende fra højre og venstre og overraskede os alle. 130 var der. Det var et helt fantastisk syn, man tænkte bare: ”Wow” – og så skulle der bare tælles, siger han.

På kortet herunder kan du se, hvor du har den bedste chance for at opleve den røde glente og havørnen i Danmark.

Her kan du spotte de imponerende fugle

Han kalder oplevelsen for et ”boost for livskvaliteten”.

- Det gav bare sådan et helt utrolig adrenalinsus. For få år siden kunne vi kun drømme om det, eller vi måtte tage til Sverige for at opleve det, og nu kan vi pludselig herhjemme også.

Facebook
Twitter