Hestepigernes drøm går i opfyldelse: Kan gå på gymnasiet med hesten

Hesteglade unge får nu mulighed for at gå på det almene gymnasium uden at opgive deres sport.

Mange unge dropper ridesporten, men det nye tilbud kan hjælpe med at fastholde flere, mener berider Klaus Meldgaard Jensen.

Tag din hest med i skole.

Det er nok mange hestepigers drøm, men i Grenaa er drømmen virkelighed.

Her kan unge nu få en studentereksamen, selv om deres hverdag er fyldt op af konkurrenceridning.

På Danish Horse College kan elever allerede i dag kombinere deres ridning med uddannelserne htx, hhx og eux, og efter sommerferien kommer Grenaa Gymnasium med i samarbejdet.

Det giver hesteglade unge mulighed for at gå på det almene gymnasie, hf og den internationale gymnasielinje, uden at de skal opgive deres sport.

Cecilie Kit Christensen er en af de nuværende elever. Hun ser uddannelsen som en god mulighed for at få en travl hverdagen til at gå op.

- Vi går i skole og har nogle morgentræninger, hvor vi er i stalden, og det indgår som et fag, så vi får en endelig karakter for vores ridning, siger hun.

Elev Trine Mortensen mener, at det vil være tæt på umuligt for hende at fortsætte som konkurrencerytter samtidig med at blive student.

- Det er virkelig vigtigt for mig, fordi jeg gerne vil arbejde med heste bagefter, men samtidig gerne vil have en gymnasial uddannelse. Det er den bedste løsning for mig, siger hun.

Eleverne kan ikke undgå at misse noget af undervisningen, men aftaler med skolen, hvordan de får læst op og har nogle ekstra timer i løbet af eftermiddagen. De kan også få flyttet afleveringer rundt, hvis de skal til stævner og få forlænge deres uddannelse med et år, hvis det bliver for presset.

Berider Klaus Meldgaard Jensen er daglig leder på rideskolen, som er glad for at få en ny gruppe elever ind.

- Vi får et frisk input af eleverne, som bliver en del af klubben. Det er typisk en aldersgruppe, hvor vi mister mange, fordi de har svært ved at kombinere skolen med ridning, siger han.

De første ridende gymnasieelever starter til august.