Hjemkaldelse kan ramme slagteri med over 500 polske ansatte

- Det er en bekymring, hvis de begynder at rykke hjemad i stor stil, siger fabrikschef for Danish Crown i Horsens.

Der er ansat over 500 medarbejdere fra Polen på Danish Crowns Slagteri ved Horsens. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Slagteriet Danish Crown i Horsens risikerer, at en del af deres over 500 polske arbejdere vælger at tage hjem til Polen.

Den polske ambassadør i Danmark, Henryka Moscicka-Dendys, har besøgt Danish Crown og andre store danske arbejdspladser for at få sine polske landsmænd til at vende hjem til Polen, hvor der er hårdt brug for deres arbejdskraft.

- Hun lagde bestemt ikke skjul på, at hun havde interesse i, at polakkerne vendte hjem, fortæller fabrikschef Carsten Wengel om ambassadørens besøg på slagteriet.

- Vi er rigtige glade for vores polske medarbejdere, fordi de er dygtige. Så det er en bekymring, hvis de begynder at rykke hjemad i stor stil, siger han.

Polske arbejdere har siden starten af 00'erne i stor stil søgt til Danmark for at få arbejde, men nu har Polen brug for, at polakkerne kommer hjem igen.

Ledigheden i Polen er nemlig lavere end i Danmark, og polske virksomheder har derfor brug for nogle de 40.000 polakker, som i dag arbejder i Danmark

- Lige nu er situationen måske i Polen, at lønniveauet er forholdsvis lavere end i Danmark, men de vejer jo hele tiden gevinsten op mod afsavnet ved at være væk hjemmefra, siger fabrikschef Carsten Wengel og tilføjer:

- Jeg tror ikke på, vi kan blive ved med at honorere det afsavn lønmæssigt, hvis man har været væk fra familien i fem eller ti år.

Danish Crown søger nu også efter slagteriarbejdere i Ungarn og Bulgarien og udvider samarbejdet med en række jobcentre uden for Horsens-området.

Facebook
Twitter