Hjemløse i Aarhus skal have deres eget torv

Byrådet i Aarhus vedtog i går aftes, at de hjemløse i byen skal have deres eget torv. Det skal løse problemerne for de erhvervsdrivende på Klostertorv.

Det er bl.a. problemer med de hjemløse her på Klostertorv, som har fået byrådet i Aarhus til at beslutte, at de hjemløse skal have deres eget tov i byen. (Foto: Thomas Schmidt Nørgaard © DR Østjylland)

Socialt udsatte og hjemløse aarhusianere skal have deres eget rum i byen.

Det mener politikerne i Aarhus, som i aftes vedtog, at der bør findes en plads i byen, som helt eller delvis skal være indrettet til misbrugere og andre socialt udsatte.

Forbuds-zone har skabt problemer

Forslaget er stillet af socialrådmand Hans Halvorsen (S) og rådmand for Kultur og Borgerservice, Marc Perera Christensen (K) i erkendelse af, at forholdene for hjemløse og misbrugere har skabt problemer, efter at en forbuds-zone mod narko-handel blev indført i Mølleparken.

Det har i stedet flyttet socialt udsatte borgere til især Klostertorv, hvor erhvervsdrivende har klaget over gener.

- Der er jo sket det, som vi godt vidste - og som politiet sagde til os - at vi flytter problemet et andet sted hen. Og det er nu det, vi ser på blandt andet Klostertorv, siger Hans Halvorsen til DR Østjylland.

Inspireret af Enghave Plads

Forslaget om at indrette en plads i byen til hjemløse og socialt udsatte er hentet fra København.

Her er en del af Enghave Plads på Vesterbro blevet særligt indrettet til målgruppen i samarbejde med en designer, det omkringliggende erhvervsliv og beboerforeninger samt de hjemløse selv.

Det har skabt færre klager fra lokalområdet og mindre arbejde for politiet. Samtidig er hjælpen til misbrugerne og de hjemløse blevet mere tilgængelig.

- De hjemløse har selv været med til at bygge det op. De holder selv justits og rydder op på pladsen. Og det tror jeg, vi kan gentage i Aarhus med succes.

Tre forvaltninger skal nu se på mulige byrum i Aarhus.

Facebook
Twitter