Hjemløsheden i Aarhus stiger drastisk: Nu sover folk på åben gade

Over 200 gange i døgnet tager Kirkens Korshærs i Aarhus imod en trængende sjæl uden hjem. Det er en stigning på 42% siden sidste år.

- Det har stabilisereret sig på den anden side af 200 gæster om dagen, og det er desværre fremtiden, siger Kristian Blæsbjerg Nielsen, der er daglig leder i Kirkens Korshærs døgnvarmestue i Aarhus. ARKIVFOTO (Foto: © Linda Kastrup, Scanpix)

Antallet af hjemløse i Aarhus er steget drastisk det seneste år.

Ifølge Kirkens Korshærs statistikker er der kommet 42 procent flere hjemløse fra marts 2016 til marts i år.

Det skriver Århus Stifttidende.

I marts sidste år blev Kirkens Korshærs varmestue i Aarhus i gennemsnit brugt 159 gange i døgnet. Det tal var i 2017 steget til 211.

- Vores måltider er meget populære, og til tider er der simpelthen ikke stole nok til alle. Vi afviser ikke nogen, men det bliver trængt, siger Kristian Blæsbjerg Nielsen, der er daglig leder i Kirkens Korshærs døgnvarmestue i Aarhus.

Det billede genkender de hos de hjemløses landsorganisation, SAND.

- Det har ikke været sådan i Aarhus før, at vi har kunnet se hjemløse ligge og sove på gaderne. Nu ligger folk åbent på gaderne og sover, fortæller pressetalskvinde for SAND Østjylland, Christina Strauss.

Ifølge SAND er der især kommet flere unge hjemløse, og når antallet af hjemløse stiger, betyder det samtidig, at det bliver sværere både at finde et sted at sove og at skaffe mad.

- Der er simpelthen flere om buddet. Det er ikke, fordi folk ikke stadig hjælper, men der er så mange hjemløse, at der simpelthen ikke er nok til alle, siger Christina Strauss.

Hun er ikke i tvivl om, hvorfor der er kommet flere hjemløse i Aarhus.

- Først og fremmest mangler der nogle billige boliger. Og så skyldes det alle de forskellige reformer, som kontanthjælpsreformen og SU-reformen, der er kommet, forklarer hun.

Senere i år kommer der en opgørelse fra SFI, der giver et samlet billede af, hvor mange hjemløse der er i Danmark.