Hobby er blevet til levevej for gin-entusiaster

To studerendes gyldne dråber hitter både herhjemme og i udlandet.

Lars Toke Graugaard og Troels Præst Andersen har startet et gin-eventyr, der rækker langt ud over Danmarks grænser. (Foto: Andreas Nygaard © Dr Østjylland)

Mange studerende kender måske det, at man kommer til at tilsidesætte studiet til fordel for sprutten.

Normalt vil det ikke just lyde lovende, men for to aarhusianske sundhedsstuderende har det vist sig at være et succesfuldt erhvervseventyr.

De to gin-entusiaster Lars Toke Graugaard og Troels Præst Andersen har nemlig startet deres eget gin-destilleri i en beskeden bygning i Mellerup ved Randers, efter i flere år at have haft gin som hobby.

Herfra laver og leverer de, under navnet Spirit of Njord, gin til blandt andre Norge, Tyskland, Østrig, Italien foruden nogle af de fornemmeste restauranter i Danmark.

- Det er klart, at denne her lidt overrumplende succes udfordrer os lidt på tidspres i forhold til at få lavet vores ph.d.-afhandlinger, lyder det fra de to gin-entusiaster.

Ingredienserne finder de selv i den danske natur.

- En lang række af de urter, blomster og bær, vi bruger, er fra det jyske, siger Troels Præst Andersen.

Der er noget fascinerende ved at lave ginnen selv, frem for at købe den, siger Lars Toke Graugaard.

- Det fascinerende er, at man tager udgangspunkt i naturen, og samtidig tager man udgangspunkt i noget alkohol, der er fremragende bærer af smag. Så ender man med sin helt egenkomponerede smag, siger han.

Et vaskeægte erhvervseventyr er det blevet til for de to gin-entusiaster, der står bag Spirit of Njord. Kom med indenfor...

Opslået af DR P4 Østjylland på 19. februar 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.