Hundeejere finder ofte menneskelort i skovbunden ved Aarhus

Der er folk, der skider i skoven, bekræfter Aarhus Kommune, men det er ikke ulovligt.

- Jeg er ikke i tvivl om, at når der ligger papir ved siden af, så er det ikke hundelorte, siger Louise Jensen. (© (c) DR)

- Jeg synes, det er ulækkert.

Så enkel lyder meldingen fra Louise Jensen.

Hun færdes dagligt i skovene i og omkring Aarhus og oplever oftere og oftere, at det ikke kun er hendes og andres hunde, der sætter sig mellem træerne.

- Jeg er blevet overrasket over omfanget af folk, der, for at sige det ligeud, skider i skoven, siger hun.

Det er Louise Jensens hund, der med god lugtesans og logrende nysgerrighed finder frem til hilsnerne fra ikke menneskets, men vovsens bedste ven.

- Jeg er ikke i tvivl om, at når der ligger papir ved siden af, så er det ikke hundelorte. Det er ofte, og det er mange steder, og det er især i skovene meget tæt på byen, fortæller hun.

Hun har talt med andre hundeejere, der ifølge hende selv har set folk gå på toilettet i skoven eller er gået derind med trængende børn. Men det er også voksne i løbetøj.

Hos Aarhus Kommune bekræfter afdelingschef i Center for Byens Anvendelse, Kim Gulvad Svendsen, tendensen.

- Det kan vi jo se, når personalet er ude at arbejde i skoven. Jeg tror, det er nødtoilet, men jo, der er folk, der skider i skoven, siger han.

Louise Cassøe Led-Jensen færdes dagligt i skovene i og omkring Aarhus og oplever oftere og oftere, at det ikke kun er hendes og andres hunde, der sætter sig mellem træerne. (© dr)

Hos Naturstyrelsen oplyser forstfuldmægtig Lars Bendix Poulsen, at der ikke er konkrete bestemmelser i naturbeskyttelsesloven, som kan tvinge løbere og gående at holde sig, når de er på tur i statsskovene.

- Man kan jo sige det sådan, at skal man, så skal man. Ellers skal man jo ikke gøre det, da der er andre at tage hensyn til, siger han.

Lars Bendix Poulsen vil ikke kommentere mængden af menneskelig afføring opdaget af hundeluftere i de aarhusianske skove.

De er kommunale og hører ikke under Naturstyrelsen, hvor problemet ifølge den forstfuldmægtige er til at overse.

- Vi oplever det ikke som et særligt stort problem. Folk plejer normalt at være venlige og gode til at sørge for, at man ikke efterlader sig unødigt meget, siger han.Opdateret 16.37: Navnefejl korrigeret.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter