Hurtigruten Aarhus-Kalundborg-ruten lukker

Den nye hurtigrute mellem Kalundborg og Aarhus lukker. Den tyskejede kæmpekatamaran »Dolphin Jet« sejler sin sidste tur i aften.

Den nye hurtigrute mellem Kalundborg og Aarhus lukker. Den tyskejede kæmpekatamaran »Dolphin Jet« sejler sin sidste tur i aften. (Foto: Rasmus Scharling Toft © DR Østjylland)

Den nye hurtigrute mellem Kalundborg og Aarhus lukker. Den tyskejede kæmpekatamaran »Dolphin Jet« sejler sin sidste tur i aften, oplyser rederiet FRS Group, Flensburg, til dagbladet Nordvestnyt.

Det er et stort økonomisk tab for havnebyen Kalundborg, hvor kommunen var mere end lykkelig, da det tyske rederi besluttede at indsætte en hurtigfærge til Aarhus, efter at Mols-Linien havde opgivet ruten.

Dårlig start

Men Dolphin Jet fik den dårligst mulige start. I to måneder var skibet færdigbemandet med 60 nye ansatte og klart til at starte på ruten.

Men en række krav fra Miljøstyrelsen satte grå hår i hovedet på det tyske rederi. Den 21. juli lå en midlertidig sejltilladelse klar. Den skal fornyes den 1. oktober. Forsinkelsen fik store økonomiske konsekvenser for ruten, fordi den ikke fik del i den store sommerferietrafik.

Hos medarbejdernes organisationer i CO-søfart er man kede af lukningen. - Vi har med beklagelse modtaget beskeden fra rederiet FRS om lukningen af hurtigfærge-ruten mellem Aarhus og Kalundborg og den påtænkte masseafskedigelse, siger sekretariatschef John Ibsen, Dansk Metals Maritime Afdeling og CO-Søfart. -Der er allerede aftalt møde med rederiet om afskedigelserne nu på mandag. Her vil vi naturligvis gøre alt for at nå det bedst mulige resultat for de af vore medlemmer, der bliver berørte. Rederiet orienterede tidligere i dag medarbejderne om, at op mod 50 medarbejdere står overfor afskedigelse som konsekvens af lukningen af ruten. - Lukningen ikke nogen stor overraskelse for os, men vi er ærgerlige over tabet af arbejdspladser, siger John Ibsen  

Facebook
Twitter