I dag afgøres det: Kønsopdelt svømning bliver formentlig afskaffet i Aarhus

Aarhus Byråd forventes i dag at stemme for et forslag om at forbyde kønsopdelt svømning.

Wissal El-Arid er en af de kvinder, der benytter sig kvindesvømningen i Gellerup. (© dr)

I eftermiddag ventes politikerne i Aarhus at træffe den endelige beslutning om et forbud mod kønsopdelt svømning i kommunens svømmehaller. Et tilbud, der ellers hidtil har været en succes i Gellerupbadet.

Det mulige forbud mod kønsopdelt svømning har skabt stor debat og delt byrådet, men der tegner sig dog et flertal for et forbud forud for eftermiddagens byrådsmøde.

Det forventes, at der vil blive demonstreret i Aarhus, når byrådsmødet går i gang. Arrangørerne bag, ”Kvindesvømningens Venner i Gellerupbadet”, har opfordret demonstranterne til at iføre sig de såkaldte ”pussy-hatte”, som i USA er blevet symbol på modstanden mod den amerikanske præsident Donald Trump.

Det fortæller talsperson Elsebeth Fredriksen.

- Vi synes jo, man kan drage paralleller mellem Trump og Aarhus Byråd. Vi synes, den holdning, de har over for kvindesvømmerne i Gellerup, er ret kvindefjendsk, siger hun.

Også Institut for Menneskerettigheder er kritikere af forslaget og truer med at klage til Ligebehandlingsnævnet, hvis de aarhusianske byrødder vedtager forslaget i eftermiddag.

Hvis forslaget bliver vedtaget, er det angiveligt første gang, en kommune kommer igennem med sådan et tiltag.

Facebook
Twitter