I Sandhedens Tjeneste; Et gratis tilbud til østjyske skoler fra januar til april 2018

DR Østjylland inviterer østjyske 8., 9. og 10. klasser til en workshop ’I Sandhedens Tjeneste’, hvor eleverne lærer at navigere i nyhedsstrømmen. Workshoppen begynder i uge 3.

Hvad er sandt, og hvad er falsk i det daglige bombardement af nyheder, som vi udsættes for på Internettet og via de sociale medier?  (© dr)

OPDATERET 15.12.2017:

ALLE WORKSHOPS ER NU OPTAGET. Hvis du er interesseret i en venteliste-plads, send mail med navn på skole, klasse, kontakttlf. til lærer. Skriv til: Istaarhus@dr.dk

Internettet og de sociale medier bombarderer os med nyheder og informationer, og det bliver sværere og sværere at gennemskue, hvad der er falsk og sandt, og hvem er egentlig afsenderen.

Det bedste våben i kampen mod falske nyheder er, at vi skærper vores kritiske sans.

På workshoppen ’I Sandhedens Tjeneste’ præsenteres 8., 9. og 10. klasseeleverne for virkelige eksempler på fordrejet og løgnagtig information.

Gennem øvelser og diskussioner af journalistiske dilemmaer bliver eleverne i løbet af 2 ½ time skarpere i at spotte, forstå og forholde sig kritisk til nyheder på Internettet. For man skal ikke tro på alt, hvad man ser, hører og læser.

Under besøget får eleverne en rundvisning på DR Østjylland. De overværer en livesending og får også chancen for selv at speake en nyhedsudsendelse.

DR Østjylland er en af DR’s ni distrikter. Vi dækker de ti østjyske kommuner og producerer foruden regional radio på P4 også til tv-avisen, dr.dk, sociale medier og landsprogrammet Uhørt på P4.

Det praktiske

'I Sandhedens Tjeneste' foregår hos DR, Olof Palmes Alle 10-12, 8200 Aarhus N, og invitationen retter sig mod 8., 9. og 10. klasser i folkeskoler/privatskoler/friskoler/efterskoler i Horsens Kommune, Odder Kommune, Skanderborg Kommune, Silkeborg Kommune, Favrskov Kommune, Aarhus Kommune, Norddjurs Kommune, Syddjurs Kommune, Samsø Kommune og Randers Kommune.

Underviser tilmelder sin klasse til en workshop enten formiddag eller eftermiddag.

Forud for besøget modtager underviser en mail med link til kort test, der sporer elevernes tanker ind på workshoppens emne. På dagen prøver klassen kræfter med en blanding af praktiske øvelser, diskussioner og rundvisning.

Tilmelding

Book en workshop via dette Doodle-planlægningsskema: https://doodle.com/poll/2stx9u4ur4xh43zc

Vælg dato og tidspunkt (formiddag: kl. 9.30-12.00 / eftermiddag: kl. 12.15-14.45).

Vi har kun et begrænset antal pladser i perioden fra uge 3 til uge 17. Pladserne fordeles efter princippet om ’først til mølle’.

Skriv skolens navn, klasse, og kontaktinfo til underviser i Doodle-skemaet.

Samtidig sender I en mail til istaarhus@dr.dk med:

  • Skolens og klassens navn + kommune

  • Kontaktperson: Navn, mail, tlf.

  • Antal elever og lærere (max en klasse ad gangen)

  • Den valgte dato + tidspunkt.

Tilmelding er bindende.

Læs mere om nuværende og tidligere forløb med ’I Sandhedens Tjeneste’:

Facebook
Twitter