Idrætsleder: Skolereformen koster idrætsklubberne medlemmer

På grund af den sene skoledag har børnene svært ved at nå frem til træning i idrætsklubberne.

Mindre træningstid rundt om i idrætsklubberne kan betyde, at det for eksempel bliver svært at producere en ny Peter Gade, frygter man rundt om i klubberne. (© Scanpix)

Den nye skolereform presser mange idrætsforeninger hårdt.

Flere foreninger fortæller her en måned, efter at den nye skolevirkelighed blev en realitet, at nogle familier simpelthen opgiver at lade børnene gå til idræt, fordi de ikke kan nå frem.

Med skolereformen får børnene nemlig senere fri, og mange af dem har derfor også svært ved at nå frem til træning i den lokale idrætsforening.

Klubberne udskyder træningsstart

Det giver problemer, fordi foreningerne ikke har ubegrænset adgang til idrætsfaciliteterne, fortæller Lars Møller, der er næstformand for en af Østjyllands største idrætsforeninger, HEI, i Hjortshøj Egå.

- Vi er nødt til udskyde træningsstart, så vi først kommer i gang omkring klokken 15 eller 16, og det begrænser den samlede træningstid, vi kan tilbyde de forskellige hold, siger han.

Bekymrede trænere

Han bakkes op af Kristian Sørig, der er ungdomscheftræner i Aarhus Badminton.

- Situationen har givet mange timer med spørgsmål og bekymringer, siger han. 

Vil give dårligere spillere

Kristian Sørig oplever ligesom Lars Møller, at der er problemer med, at børnene ikke kan komme til træning så tidligt som før.

- Vi har skåret ned på træningstiden. Og det gælder for såvel begyndere som øvede og elitespillerne i ungdomsrækken, siger han, og perspektivet er ikke rart for en dedikeret badmintonmand som Kristian Søring.

- Alt andet lige, så kommer det til at betyde, at vi får dårligere badmintonspillere, for det er jo klart, at jo mere man træner, jo bedre bliver man, siger han.

Klubber i forvejen pressede

Lars Møller fra Hjortshøj Egå Idrætsforening er også østjysk udviklingskonsulent hos Dansk Håndboldforbund, og han hører fra flere idrætsforeninger, at de lange skoledage er et problem.

- Det er ikke noget, som vi har brug for i en tid, hvor den frivillige idræt i forvejen har svært ved at få tingene til at hænge sammen. Jeg tror, at det her til syvende og sidst kommer til at koste foreningerne medlemmer, siger han.

Tvunget til at samarbejde

Andres Tue Møller er i trænerudvalget i Århus-klubben VRIs håndboldafdeling, hvor man også har problemer med træninger, der må rykkes, men han håber, at skolereformen med tiden bliver en fordel for idrætten.

- Jeg kan ikke helt sige hvordan det skal implementeres i praksis, for vi står og famler lidt i øjeblikket, ligesom de stakkels skoleledere og idrætslærere. Men lige som de er indstillet på at inddrage os i skolens arbejde, så er vi som idrætsklub nødt til at tænke i nye baner, hvis vi skal fastholde og rekruttere nye spillere til vores idrætsgren, siger han.

 

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter