Jobcentre ikke rustede til at foretage lægelige skøn

De kommunale jobcentre er ikke rustede til at afgøre behandlingen af hjerneskadede patienter. Sådan lyder den generelle kritik fra en afdelingslæge på Aarhus Universitetshospital.

De kommunale jobcentre er ikke rustede til at afgøre behandlingen af hjerneskadede patienter. Sådan lyder den generelle kritik fra en afdelingslæge på Aarhus Universitetshospital. (Foto: Torsten Raagaard)

De kommunale jobcentre er ikke rustede til at afgøre behandlingen af hjerneskadede patienter.

Sådan lyder den generelle kritik fra en afdelingslæge på Aarhus Universitetshospital på baggrund af en sag fra Randers.

Sagen har kørt i ring

44-årige Per Reenberg er hjerneskadet, efter han blev ramt af meningitis. Han er af Aarhus Universitetshospital flere gange blevet henvist til hjerneskadecenteret i Østjylland, men har ikke fået nogen behandling af kommunen, der skal godkende en undersøgelse.

- De har groft sagt bare kørt i ring med min sag, siger Per Reenberg.

Jobcenter afslog behandling

I et brev fra hjerneskadecenteret sendt til Per Reenberg står der, at Jobcenter Randers vurderer, at der ikke er brug for hjerneskadecenteret indsats i forhold til afklaring af patientens arbejdsevne.

Og det er et klokkeklart afslag fra jobcenteret, mener afdelingslæge på Aarhus Universitetshospital, Peter Leutscher, der har fulgt Per Reenbergs sag.

- Det er det samme som et afslag. Det står sort på hvidt, at de simpelthen har sagt nej til, at patienten kunne komme til forsamtale, siger Peter Leutscher.

Ikke kompetente

Ifølge ham er jobcenteret med dets socialrådgivere slet ikke kompetente nok til at afgøre behandlingen for hjerneskadede patienter.

- Jobcenteret har jo ikke de rette kvalifikationer til at tage den vurdering. Det er derfor, de bør have tillid til, at den bedste vurdering gøres på hjerneskadecentrene, siger Peter Leutscher.

Hos Randers Kommune afviser afdelingsleder i Jobcenter Randers, Per Damgaard Petersen, at kommunen har sagt nej til en undersøgelse.

- Jeg vil ikke kommentere på den konkrete sag, men vi vil ikke gøre os til herre over, om der skal laves en forsamtale eller ej, siger Per Damgaard Petersen.

Kommunikationen har svigtet

Han erkender dog, at Per Reenbergs sag burde have været sendt videre i systemet til den rette afdeling, der skal afgøre en videre behandling.

- Der kunne da godt være ting, der peger på, at kommunikationen imellem de forskellige instanser ikke har fungeret i den her sag. Og det har vi sikkert også et ansvar for, siger Per Damgaard Petersen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk