Journalist: Vi tager kun Yahya alvorligt i digte - ikke på Facebook

Først spurgte vi os selv: Hvad er der galt med samfundet? Nu spørger vi: Hvad er der galt med ham?

Yahya Hassans digte tiltrak massiv opmærksomhed fra medier og læsere, da den udkom. (Arkivfoto). (Foto: Rikke Caroline Carlsen)

Vi hylder hans digte men raser over det, han skriver på Facebook, selvom indholdet er det samme. Sådan lyder det fra journalist på den digitale avis Zetland og cand. mag. Jakob Jessen.

Den 20-årige kontroversielle digter Yahya Hassan har længe været meget aktiv på de sociale medier med opdateringer, hvor han blandt andet fortalte, hvordan han med knive, pistoler og en flitsbue ville forsvare sig, hvis det skulle blive nødvendigt.

I går blev den unge digter så varetægtsfængslet i fire uger sigtet for grov vold og ulovlig våbenbesiddelse i forbindelse med en konflikt.

Ifølge Jakob Jessen tager vi ham ikke længere alvorligt, selvom det, han beskriver på Facebook, er det samme, han beskriver i sine digte.

- Han har svært ved at styre sig og har tendens til kriminalitet, det var det, han skrev en digtsamling om, og nu er det vidnesbyrd så flyttet over på Facebook. Men nu ser vi ikke længere det samfundsrelevante i det.

Der er flere forklaringer på det, mener Jakob Jessen.

- Der er selvfølgelig noget med rækkefølgen. Han startede jo med at skrive digte. Men jeg tror også, at vi stadig tilskriver litteraturen en større social og kulturel prestige.

- Litteraturen kan løfte en mand som Yahya Hassan ud fra ghettoen og ind i en anden position, hvor vi tager det, han siger, mere seriøst, men når vi læser det på Facebook, ser vi det som reality-sjov.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.