Julemanden fra Torrild købte prins Henriks pladesamling: 'Det var nu eller aldrig'

De mange plader skal bruges i Finn Torslows hjem, som han snart åbner for offentligheden.

Selvom der er et godt stykke tid til juleaften, så var der alligevel lidt af stemningen i Torrild ved Odder i dag.

Her modtog 70-årige Finn Torslow nemlig 900 plader, der tidligere tilhørte afdøde prins Henrik.

- Der er otte flyttekasser. Jeg troede kun, der var tre. Vi kunne knapt slæbe dem ind to mand, siger Finn Torslow.

Finn, der også går under navnet 'Julemanden fra Torrild', fordi han i 29 år var julemand i byen, fik dog langt fra pladerne i gave.

Dem betalte han nemlig 46.000 kroner for, da prins Henriks private pladesamling var på auktion i søndags. Og hvad for man så for små 50.000 kroner?

Du får en masse klassisk musik som Mahler, Debussy, Brahms, Chopin, Mozart, Carl Nielsen og Bach, men i samlingen finder man også alt fra folkemusik til Anne Linnet.

Pladerne skal dog ikke bare stilles i reolen eller gemmes væk.

Nogle af dem skal spilles for alle de gæster, som Finn håber at få på besøg i hjemmet, der er byens gamle mejeri, som han fra 1. marts åbner som museum.

- Jeg vil gerne vise frem, hvad jeg har af ting. Jeg gør det ikke for at tjene penge, fortæller Finn Torslow, der i mange år har importeret fra Fjernøsten, som han har besøgt 59 gange.

Og der er nok at se på. På væggene hænger nærmest hele kongerækken, mens resten af hjemme skinner af guld og glamour.

Se det fascinerende hjem og pladsesamlingen her:

 • Finn Torslows nye pladesamling indeholder blandt andet en LP med taffelmusik med dronning Margrethe og prins Henrik på forsiden. (Foto: Mathias Bonde)
  1 / 7
 • Der er ikke overraskende en del franske plader i prins Henriks samling. Finn har ikke tænkt sig at beholde alle pladerne. Han beholder omkring 50, som bliver spillet i hans nye museum i hjemmet, mens resten skal sælges på det store julemarked i nabolokalet. (Foto: Mathias Bonde)
  2 / 7
 • Julemarkedet var han nemlig manden bag, indtil det blev overdraget for nogle år siden. Han hjælper dog stadig til i højsæsonen. (Foto: Mathias Bonde)
  3 / 7
 • Det gamle mejeri i Torrild er fyldt med guld, glamour og kongelige ting. Der er (selvfølgelig) også dækket op til, hvis nu dronningen kom et smut forbi det østjyske. "Så jeg skal bare have besked med lidt varsel, hvis hun vil komme og spise frokost og se alle de ting, jeg har. Der mangler bare lige maden", siger han. (Foto: Mathias Bonde)
  4 / 7
 • - Så jeg skal bare have besked med lidt varsel, hvis hun vil komme og spise frokost og se alle de ting, jeg har. Der mangler bare lige maden, siger han. (Foto: Mathias Bonde)
  5 / 7
 • Hvis dronning Margrethe kommer på besøg, kan hun blandt andet se en buste af sig selv. Den er lavet af kunstner og tv-kendis Jim Lyngvild i forbindelse med dronningens 80-års fødselsdag. Den var egentlig hvid, men Finn Torslow har malet den i guldfarve, så den passer til resten af indretningen. (Foto: Mathias Bonde)
  6 / 7
 • Selv pengeskabet er guldfarvet. Julemanden ligner dog stadig sig selv. (Foto: Mathias Bonde)
  7 / 7