Kæmpe frikadelle-kunstværk hylder svinekødssagen i Randers

En anonym kunstner har skænket Randers et nyt vartegn: En mega-frikadelle på hvidt plankeværk.

Sådan tager det sig ud i solskin: Det nye frikadelle-kunstværk på plænen ved den tidligere amtmandsbolig i Randers. (Foto: hans hundborg © Dr Østjylland)

Frikadellegate - eller Frikadellens Flugt over Plankeværket?

Randrusianerne vågnede i morges op til synet af et nyt kunstværk, der markerer det politiske slagsmål om frikadeller i daginstitutionerne i Randers.

Et hvidt plankeværk med en kæmpestor frikadelle - lavet af en gammel dyne - ovenpå.

- Jeg kan godt lide, at Randers har en humoristisk vinkel på det røre, vi har skabt verden over. I stedet for at krybe i skjul, markerer vi helt klart, at vi er en frikadelle-by, siger indehaver af Cykelbørsen, Claus Ørsted, der var til stede, da den anonyme kunstner sent i aftes stillede sit værk op ved den tidligere amtmandsbolig ved en rundkørsel i byen.

- Den hænger jo også på det gamle mundheld: Frikadellens flugt over plankeværket - så kan man lægge i det, hvad man vil, siger Claus Ørsted.

Han mener også, at både tilhængere og modstandere af svinekøds-påbuddet, kan være glade for kæmpe-frikadellen.

- Den kan tages til indtægt for dem, der synes, det er fantastisk med påbuddet. Men også af modstanderne, der kan sige, at nu tager man pis på den beslutning ved at rejse en skamstøtte over den, forklarer Claus Ørsted.

Han håber, at kunstværket - måske Randers' nye vartegn - får lov at blive stående.

En anonym kunstner har skænket Randers et nyt vartegn. Hvad synes du om det?

Opslået af DR Nyheder på 26. februar 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.